50. İstanbul Müzik Festivali program broşürü paylaşıldı

50. İstanbul Müzik Festivali program broşürü paylaşıldı

Bu yıl 50. programını duyuran İKSV İstanbul Müzik Festivali'nin etkinlikleri merak ediliyor. İstanbul Müzik Festivali'nde hangi sanatçılar, ne zaman sahne alacak? İKSV Müzik Festivali hangi tarihte başlayacak, ne zaman bitecek? İşte, İKSV 50. İstanbul Müzik Festivali etkinlik broşürü...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 50. yaşını İstanbul Müzik Festivali'yle kutluyor. İKSV tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları, Borusan Holding ana sponsorluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleriyle hazırlanan İstanbul Müzik Festivali, haziran ayında sanatseverlerle buluşacak. Festival programının 2022 teması 'İstanbul' olacak.

İKSV 50. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ TARİHLERİ

2022 yılında 50. yaşını kutlayan İstanbul Kültür Sanat Vakfı İstanbul Müzik Festivali, 'İstanbul' temasıyla 6-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin ilk etkinliği olan, Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Kırıll Gersteın'ın açılış konseri, 6 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu'nda dinleyicisiyle buluşacak.

İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ AÇILIŞ KONSERİ

Festival kitapçığında açılış konseri hakkında şu bilgiler yer almakta:

İKSV’nin ilk etkinliği ve tüm İstanbul Festivallerinin amiral gemisi olan, ilk kez 1973 yılında gerçekleşen Festival, 50. yılında temasını İstanbul'a, zengin tarihi boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve yarım asırdır festivallere adını veren, bu güzel ve özel şehre adıyor.

'İstanbul' temasıyla 50. İstanbul Müzik Festivali başlıyor! Açılış Konseri'nde 'Üç Denizin Sesi' olarak anılan, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle adından gururla bahsettiren Tekfen Filarmoni Orkestrası, daimi şefi ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov ile birlikte günümüzün yıldız piyanistlerinden Kirill Gerstein'a eşlik edecek. Gerstein, Rus, Amerikan ve Orta Avrupa müzik geleneklerini ve anlayışlarını sonsuz bir merakla birleştiriyor. Bu nitelikleri ve orkestralar, şefler, müzisyenler, şancılar ve bestecilerle geliştirdiği ilişkiler, onu hem yeni hem de eski oldukça geniş bir repertuvar yelpazesini keşfetmeye yöneltiyor. Bach'tan Ades'e, Gerstein'ın icrası onu mesleğinin zirvesine yerleştiren enerjik, yaratıcı bir müzikal varlıkla eşleşen kusursuz bir teknik ve olağanüstü bir zekayı ön plana çıkıyor.
Eleştirmenlerin dediği gibi "Gerstein, yarattığı kendine özgü ses dünyası ve son derece
evrensel müzik anlayışıyla en ünlü klasik piyanistler sınıfına giriyor." Sanatçı, geçtiğimiz
sezon Alan Gilbert yönetiminde Royal Concertgebouw ve NDR Elbphilharmonie,
Camerata Salzburg, Chicago Symphony gibi topluluklarla konserler verdi, pek çok
turne gerçekleştirdi ve Wigmore Hall'da unutulmaz bir resitale imza attı.

Kayıtlarıyla, geçtiğimiz yıl ICMA (Uluslararası Klasik Müzik Ödülü), 2020 Gramophone ve üç Grammy adaylığını içeren etkileyici bir dizi ödül aldı. Ferit Tüzün'ün 1958 yılında Brüksel'deki Dünya Fuarı'nda da seslendirilen ve büyük yankı uyandıran eseri Türk Kapriçyosu, Rachmaninov’un etkileyici Paganini'nin bir teması üzerine Rapsodi'si ve aşkın müzikle buluştuğu, Bernstein'ın Batı Yakasının Hikayesi'nden senfonik danslarla İstanbul Müzik Festivali bir kez daha İstanbul'a merhaba diyor!

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ DE ETKİNLİK ADRESLERİ ARASINDA

İstanbul Müzik Festivali, 3 hafta boyunca 12 farklı mekanda Türkiye ve yurt dışından 65'in üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak. Festivali, şef ve besteci Tan Dun ile şef ve piyanist Thomas Ades, verdiği eser siparişlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacak.

Deutches Symphonie Orchester Berlin, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi önemli topluluklar ve Anna Prohaska, Gautier Capuçon, Alice Sara Ott gibi yıldız solistler de festivalin konukları arasında yer alacak.

Festival kapsamında hafta sonları İstanbul'un farklı park ve mekanlarında ücretsiz hafta sonu konserlerinin yanı sıra İKSV Alt Kat iş birliğiyle gerçekleştirilen Müzikli Bir Hafta Sonu etkinlikleri ile çocuklara ve gençlere yönelik atölyeler de düzenlenecek.

İKSV ETKİNLİK VE FESTİVAL TAKVİMİ

takvim.jpg

İKSV İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ ONLINE KATALOG

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN