İzmir’in iki yakası müzik şöleninde buluştu

İzmir’in iki yakası müzik şöleninde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Barış ve İletişim Derneği işbirliği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘İki Yakanın Sesi; Ruhi Su Dostlar Korosu ve Alexandra Gravas Konseri’ düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki konsere yoğun ilgi gösterildi.

Sanatseverlerin müziğe doyduğu konsere ilişkin konuşan Tunç Soyer “Bu yıl İzmir’in, kurtuluşunun 100’üncü yılı. 100’üncü yılın aslında en büyük zaferi barış, barışı 100 yıldır sürdürüyor olmamız. Barışın en güzel dili de müzik. Çünkü farklı diller konuşsa da insanlar müziğin ortak melodisi eğer aynı bam telini titretiyorsa yüreklerde o iki yakanın insanları arasında çok ortak payda var demektir. Dilerim bu bize aynı zamanda ne kadar çok ortak paydamız olduğunu bir kez daha hatırlatır” ifadelerini kullandı. Ege’nin iki yakasında yaşayan halkların barış ve dostluğunu pekiştirmek amacıyla Türkçe ve Yunanca eserlerin ve Ege türkülerinin seslendirildiği konserin ikinci ayağının Yunanistan’da yapılması planlanıyor. Böylelikle dünya barışına katkı sağlanması hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN