Orhan Pamuk romanı, Avrupalı caz grubuna ilham oldu

Orhan Pamuk romanı, Avrupalı caz grubuna ilham oldu

Orhan Pamuk'un 'Benim Adım Kırmızı' adındaki eseri Finlanda'da bir caz albümüne ilham verdi. Ülkenin ünlü caz grubu Espoo Big Band, son albümünde kitabın uyandırdığı duyguları aktarmayı amaçlıyor.

Dünyaca ünlü yazar Orhan Pamuk tarafından kaleme alınan "Benim Adım Kırmızı" romanı, Finlandiya'nın ünlü caz grubu Espoo Big Band'in yeni albümüne esin kaynağı oldu.

Besteci ve aranjör Mikko Hassine, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un 16. yüzyıl İstanbul’unda geçen Benim Adım Kırmızı kitabından etkilenerek bu albümü kaydettiğini söyledi.

Cazkolik'te yer alan habere göre; "Blood Red" ismindeki albüm, kitabın doğrudan bir uyarlaması değil. Blood Red, daha çok romanın uyandırdığı duyguları yansıtmayı amaçlıyor.

ist.jpg

ALBÜM KAPAĞINDA İSTANBUL SİLÜETİ

Geçen sonbahar yayınlanan Blood Red albümünün kapağında bir İstanbul silüeti görülüyor. Albümde yer alan parçalar sırasıyla; I, Satan, Istanbul, Siro Efendi (I Am a Corpse), I Am Called Kara – I, Seküre, Blood Red ve I am a Gold Coin isminde.

Albümde Fin caz müziğinin başka ünlü sanatçıları da yer alıyor. Verneri Pohjola, Sami Poyhonen, Rami Eskelinen ve Jarmo Saari gibi isimler albüme katkıda bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN