Royal’in yuvarlak masasında ‘Rus hayırsever’e yer yok

Royal’in yuvarlak masasında ‘Rus hayırsever’e yer yok

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından, Rus sanatçıların gişe rekorları kıran sergileri askıya alınıyor, Rus balelerinin, tiyatrolarının Avrupa ülkelerindeki programları iptal ediliyor.

Sanat dünyasında yükselen tepkilerin ardından dünyanın birçok ülkesinde Rusya’ya kültürel anlamda da boykot sürüyor. Öte yandan dünyanın saygın kültür kurumları da Rus oligarklarıyla bağlarını kesmeleri için sanat çevrelerinden baskı görüyor.

AB yaptırımlarında ‘Vladimir Putin’in en yakın oligarklarından biri’ olarak adlandırılan Rus milyarder Petr Aven’de bu baskılardan nasibini aldı. İngiltere’de Kraliyet Sanat Akademisi, Rusya’da Alfa-Bank’ın başkanı olan Aven’in Royal Academy Trust’ın mütevelli heyetinden istifa ettiğini duyurdu. Sanat kurumu Aven’ın şu anda Nisan ortasına kadar görülebilecek olan ‘Francis Bacon: Man and Beast’ sergisine yaptığı bağışı da geri iade ettiğini söyledi. New York’taki Guggenheim’de bir ‘Rus hayırsever’ kaybetti. Müzenin mütevelli heyeti üyesi, eski Rusya başbakan yardımcısı Vladimir Potanin istifa etti. Potanin’in, Rus sanatçı Wassily Kandinsky’nin devam eden sergisini finanse ettiği biliniyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN