Prenses Diana'ya ölümünden 25 yıl sonra gelen özür

Prenses Diana'ya ölümünden 25 yıl sonra gelen özür

Prenses Diana'nın tarihe geçen olaylı BBC röportajı yeniden gündemde. Son olarak, röportajın gerçekleşme şekliyle ilgili açılan soruşturma sonunda tamamlandı. Konuyla ilgili özür dileyen BBC, prensesin özel sekterine büyük miktarda ödeme yaptı.

Prenses Diana’nın 1995 yılında BBC’nin Panaroma programında Martin Bashir ile gerçekleştirdiği röportaj, hem prensesin hayatında büyük bir dönüm noktası olmuş hem de dünya kamuoyuna damga vurmuştu.

Geçen mayıs ayında yapılan soruşturmalar sonucunda ise Martin Bashir’in sahte belgeler kullanarak prensesi röportaja ikna ettiği ortaya çıkmıştı. Bashir, aynı zamanda BBC’nin yayın ilkelerine aykırı bir tavır benimseyerek ciddi bir ihlal yapmıştı.

BBC, JEPHSON'A ÖDEME YAPTI

NTV'de yer alan habere göre, Prenses Diana’nın kraliyet sırlarına ve evlilik hayatına dair önemli açıklamalarda bulunduğu o röportajla ilgili BBC’den yeni bir hamle geldi. Röportajı gerçekleştiren Martin Bashir’in sorduğu sorular ve kullanılan sahte belgeler yüzünden büyük bir skandala imza atan BBC, o dönem prensesin özel sekreterliğini yapan Patrick Jephson’a önemli bir miktarda ödeme yaptı.

PRENSES'İN ANISINA BAĞIŞ YAPACAK

Jephson, Prenses Diana’nın 8 yıl özel sekreterliğini yapmış ve Prenses’in kraliyet ilişkilerinde özel danışmanlığını yapmıştı. Jephson, BBC’nin yaptığı ödemenin Prenses Diana’nın anısına Welsh Children Hospice’daki yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN