Kraliçe Elizabeth Buckingham'dan ayrılıyor: İşte yeni evi

Kraliçe Elizabeth Buckingham'dan ayrılıyor: İşte yeni evi

Yakın zamanda Kovid-19'u atlatan Kraliçe II. Elizabeth'in artık Buckingham Sarayı'nda değil bin yıllık Windsor Kalesi'nde yaşayacağı açıklandı. Sarayda, 10 yıllık bir tadilat süreci başlayacağı duyuruldu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in bundan böyle artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacağı açıklandı. 95 yaşındaki kraliçe, iki yıldır koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan çalışmış, karantina dönemini de Nisan 2021'de hayatını kaybeden eşi Prens Philip ile birlikte bin yıllık tarihi Windsor Kalesi'nde geçirmişti.

YENİ EVİ WINDSOR KALESİ

NTV'de yer alan habere göre, sağlık sorunlarıyla uğraşan ve son olarak Kovid-19'u atlatan Kraliçe, artık kalıcı olarak Windsor Kalesi'nde yaşama kararı aldı.

1837'den beri monarşinin resmi yerleşimi olan Buckingham Sarayı, şu an bazı teknik sistemlerini yenilemek ve değiştirmek amacıyla, 369 milyon sterlin tutarında ve 10 yıl sürecek bir yenileme dönemine giriyor.

İNŞAATTAN UZAK DURACAK

The Times'a konuşan bir kraliyet kaynağı konuyla ilgili şunları söyledi:

"Restorasyon uzun süre bitmeyecek. Saray, uzun süreli kalınacak bir yer değil. Kraliçe için Windsor'da yaşamak, inşaatten uzak durmasının yanı sıra, sağlık sorunları nedeniyle durdurduğu işlerine de geri dönmesini sağlayacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN