İngiliz Kraliyet Ailesi'nden Ukrayna'ya açık destek

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden Ukrayna'ya açık destek

İngiliz Kraliyet Ailesi, normal şartlarda tarafsız olmalarıyla biliniyor. Anayasa gereği de siyasi konularda yorum yapmaları yasak. Ancak Rusya'nın Ukrayna işgalinde taraflarını açıkça ortaya koydular. Kraliçe, seçtiği çiçeğin rengiyle tarafını belli ederken Prens Charles ve Prens William ile eşi Kate Middleton gerçekleştirdikleri ziyaretlerle Ukrayna'ya açık destek verdi.

İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri anayasa gereği tarafsızlıklarını korumak zorundalar. Bu nedenle siyasi konular hakkında yorum yapmaktan hep kaçınıyorlar.

Ancak bu kez tutum değiştirdiler. Rusya'nın Ukrayna işgaline açık açık tepki gösteriyorlar. Aile üyeleri, bazen giydikleri kıyafetler bazen ziyaret ettikleri yerler ve hatta çiçek tercihleriyle Ukrayna yanlısı tavır sergiliyor.

"Cesurca mücadele eden Ukrayna halkının yanındayız" açıklaması yapan Prens William ve eşi Kate Middleton son olarak Londra'da Ukrayna'dan gelenler için yardım toplanan bir merkezi ziyaret etti.

William ve eşi Kate ziyaret sırasında yakalarına da Ukrayna bayrağı rozeti taktılar.

"Vahşiçe saldırıya karşı koyanların yanındayız" açıklaması yapan Prens Charles ve eşi Camilla da Londra'daki Ukrayna katolik katedraline gitti. Ukrayna halkı için dua etme sözü verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN