Şişli'den Fatma Girik'e vefa

Şişli'den Fatma Girik'e vefa

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, vefatının 2. yıldönümünde Şişli'de anılacak. Yeşilçam'ın mavi gözlü sultanı ve aynı zamanda bir dönem Şişli Belediye Başkanlığı yapan Fatma Girik, siyaset ve sinemadaki öncü kimliğiyle hatırlanacak. 24 Ocak 2024 tarihinde Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleşecek anma etkinliği, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ev sahipliğinde ve ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Umut Kurt'un moderatörlüğünde düzenlenecek.

Programda, Ara Güler'in gözünden Fatma Girik'e dair bir belgesel gösterimi yapılacak. Etkinlikte, sinema sanatçıları Necmettin Çobanoğlu, Selma Sonat, Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul ve Tuba Büyüküstün video mesajlarıyla katkı sunacaklar. Ayrıca, yönetmen-senarist Ümit Efekan ve Fatma Girik dönemi başkan yardımcısı ve meclis üyesi Cemile Tan gibi isimler de konuşma yapacaklar. Etkinlik, İlayda Kara'nın Mimar Sinan Sinema ve Televizyon öğrencisi olarak katılacağı "Kaçak" film gösterimi ile son bulacak.

Fatma Girik'in anma etkinliği, sinema ve siyaset dünyasından önemli isimleri bir araya getirerek, onun sanat ve toplum üzerindeki kalıcı etkisini vurgulayacak bir platform oluşturacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN