Smirnova, Moskova’daki Bolşoy Balesi’nden ayrıldı

Smirnova, Moskova’daki Bolşoy Balesi’nden ayrıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal operasyonuna karşı çıkan baş balerin Olga Smirnova, savaş karşıtı açıklamalarının ardından Bolşoy Balesi’nden ayrıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşta üç hafta geride kalırken, Rusya'ya tepkiler gelmeye devam ediyor. “Bütün hücrelerimle savaşa karşı çıkıyorum” diyen baş balerin Olga Smirnova, Bolşoy Balesi'nden ayrılarak Hollanda Ulusal Balesi’ne katıldı.

Hollanda’daki dans topluluğundan yapılan açıklamada savaş karşıtı açıklamalarının ardından Smirnova’nın Rusya’da kariyerine devam etmesinin imkanının kalmadığı belirtildi.

Smirnova, dünyanın en eski balelerinden olan Moskova merkezli Bolşoy Balesi’nin baş dansçılarındandı. Bu ayın başında Telegram’dan Smirnova, bugüne kadar Ruslarla ve Rus kültürüyle hep gurur duyduğunu, ancak bu yaşananların ardından şimdi ile geçmiş arasında bir sınır oluştuğunu söylemiş; “İnsanların öldüğünü, başlarını soktukları çatılarını kaybettiklerini ve evlerini terk ettiklerini görmek çok acı” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN