Kulüpler birliği açıkladı: Süper Lig'de deplasman yasağı kalktı

Kulüpler birliği açıkladı: Süper Lig'de deplasman yasağı kalktı

Uzun süredir devam eden derbilerde deplasman yasağı kalktı. Taraftarlara müjde Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan geldi. Süper Lig deplasman yasağının kaldırılmasıyla ilgili tüm detaylar...

Bugün toplanan Kulüpler Birliği Vakfı yaptığı toplantıda Süper Lig'de deplasman yasağını kalktığını açıkladı. Artık taraftarlar birarada maçları stadlarda izleyebilecekler. Tüm taraftarları sevindiren haber Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafınan kamuoyuna duyuruldu. İşte o açıklamalar...


DEPLASMAN YASAĞI KALKTI


Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ yeni sezonda deplasman yasağı olmayacağını açıkladı.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ "İlk olarak denetim ve yönetim kurulu ibraları, ikinci gündem maddemiz yayın ihalesi ve üçüncü ise sporun içerisine sızmış hain oluşumların önünü kesebilmek. Özellikle kulüplerin kendi bahçelerini temizlemeleri gerektiği konusunda değerlendirmeler yaptık” açıklamalarında bulundu.
15 Temmuz'un ardından oluşan birlik ve beraberliğin bu kararda etkili olduğunu belirten Gümüşdağ, ''Oluşan birlik, beraberlik ve kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonra taraftarlar, hangi maç olursa olsun deplasmanda takımlarını destekleyebilecekler. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 TeBu durumun, 15 Temmuz'da yaşanan olaylardan sonra büyük bir önem arz ettiğini düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.


BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA


Beşiktaş, Kulüpler Birliği toplantısında alınan deplasman yasağının kaldırılması yönündeki kararın ardından, "Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz" açıklamasını yaptı.
Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız ‘deplasman yasağının kalkması’ çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz.
Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz.
Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena’da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz."


FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, deplasman yasağının kaldırılma kararının faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.
Kulüpler Birliği'nin bugün yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Şekip Mosturoğlu, deplasman yasağının kaldırılma kararını şöyle değerlendirdi:
"Bizim daha önce dile getirdiğimizi FETÖ/PDY'nin spor camiasından temizlenmesi bugün gündem maddesiydi. Herkes oybirliğiyle bizim düşüncemiz gibi görüş bildirdi. Herkesin kendi kulübünde temizlik yapması öngörüldü. 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan sosyal dayanışmaya katkıda bulunmak için deplasman yasağının kalkması yönünde bir karar aldık. Bu tabii bir tavsiye kararı. Ben bunun faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra toplumda ortaya çıkan dayanışma ruhu futbola da sirayet eder ve birleştirici bir rol oynar. Bu yapı, 15 Temmuz'da milletin canına kast etti ama biz bunu 3 Temmuz'da görmüştük. Olayın daha öncesinin de olduğunu fark etmiştik. Zaman içinde bu konuda da bir konsensüs olur


TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA


Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, taraftarlara deplasman yasağının kaldırılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Futbola dostluk ve kardeşlik olarak bakıyorum. Rekabetin içerisinde bunun da olması gerektiğine inanıyorum. Eskiden böyleydi ve çok da keyifliydi" dedi, konuyla ilgili olarak yöneticilere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Kulüpler Birliği Vakfı’nın yaptığı toplantı sonrasında, yeni sezonda Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılması yönündeki karar Trabzonspor cephesince olumlu karşılandı.
Taraftar deplasman yasağı ile ilgili olarak DHA’ya konuşan bordo mavili kulübün Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, karara sevindiklerini söyledi. Bülbüloğlu, futbola dostluk ve kardeşlik olarak baktığını belirterek, "Rekabetin içerisinde bunun da olması gerektiğine inanıyorum. Eskiden böyleydi ve çok da keyifliydi. Bu yapılabilirse, futbolun çok daha keyifli hale geleceğini düşünüyorum. Trabzon'a gelen herkes bizim misafirimizdir. Alınan bu kararın ardından çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz de gidip deplasmanlarda takımımızı destekleyelim. Tabi ki bu bir olgunluk gerektiriyor ve yöneticilere de büyük iş düşüyor. Verecekleri dostluk mesajları ile bu kararı destekleyip, kin ve nefret ortamından çıkarmamız gerekiyor. Öyle olduğu zaman futbol daha keyifli hale gelecektir" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'un etkin taraftar gruplarından Trabzonlu Gençler Grup lideri Mehmet Fındıkçı ise, alınan karardan memnun olduklarını söyledi. Fındıkçı, deplasman yasağının yanlış bir karar olduğunu belirterek, "İnsanların Türkiye'de rahatça deplasmana gidip takımlarını desteklemeleri lazım. Yanlış bir uygulamaydı ve bir hatadan dönüldü. İnşallah bu olaydan sonra Türkiye'de futbolda daha iyi görüntüler yaşanacak.
Biz de yeni sezonda üzerimize düşeni yapacağız. Bu takım bizim ve başka Trabzonspor yok. Her zamankinden daha çok destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.


BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA

Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı, Kulüpler Birliği toplantısında alınan deplasman yasağının kaldırılması yönündeki kararı olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Yeşil-beyazlı kulübün basın sözcüsü Suat Paçacı, İHA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kulüpler Birliği’nin artık futbolumuzun temel sorunları konusunda topa girdiğini görmek sevindirici. Yasağın kalkmasına yönelik kararı, geçmişte ülke futbolunu yönetenlerin sebep olduğu ve büyüttüğü tribün terörünü, milletçe yaşadığımız bu güzel birlikteliğin eşliğinde çözmeye yönelik olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Yasaklar, toptancı bir anlayışla uygulandığında görüldüğü gibi hiç bir sonuç vermedi ve hatta kurunun yanında yaş da yandığı için, masum ve büyük bir taraftar kitlesi tribünden uzaklaştı. Tabi Kulüpler Birliği ve federasyonun aldığı bu kararın bir anlam ifade edebilmesi için, İl Spor Güvenlik Kurulları’nın da bu olaya aynı pencereden bakması ve en önemli konu olan güvenlik meselesinde adil ve eşit kararlar alması gerekir. Kimse kusura bakmasın ama, daha önce rövanşist bir yaklaşımla hareket edildiği için, bu yasaklar sanki yüzyıl devam edecekmiş gibi bir hava hakimdi. Biz ilke olarak, tribün kapatma dahil bu tip toptan yasaklamalarla bu işin çözülemeyeceği konusunda zaten görüşümüzü beyan etmiştik. Bursa özelinde değerlendirecek olursak, taraftarımız geçmişte büyük acılar yaşadı ve son derece büyük haksızlıklarla karşılaştı. Bu işin içinde ihanet şebekesinin parmağı olduğu anlaşıldığına göre, taraftarımız başta olmak üzere o günlerde Bursaspor’u ve camiasını acımasızca suçlayanların da yetmez ama en azından bir özür borcu olduğunu düşünüyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN