Kurumların vergi yükü hafifleyecek, indirim için düğmeye basıldı

Kurumların vergi yükü hafifleyecek, indirim için düğmeye basıldı

Ekonomi yönetimi, Kurumlar Vergisi'nde indirim yapmaya hazırlanıyor. Buna göre, Kurumlar Vergisi'nin 2021 yılından itibaren yüzde 15 ile 18 aralığında uygulanması bekleniyor.

Kurumlar Vergisi'ne indirim geliyor.

NTV'nin haberine göre, Kurumlar Vergisi'nde indirim planlanırken, 10 milyon liranın altında ve üstünde ciroya göre yeni oranlar belirlenecek.

Kurumlar Vergisi'nin 2021 yılından itibaren yüzde 15 ile 18 aralığında uygulanması öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?

2017 yılında yürürlüğe giren bir düzenlemeyle Kurumlar Vergisi oranı, 2018-2019 ve 2020 yıllarında geçerli olmak üzere 2 puan arttırılmıştı.

3 yıl için belirlenen geçici oranla Kurumlar Vergisi, yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkarılmıştı.

KURUMLAR VERGİSİ NEDİR?

Kurum kazançlarından alınan, mükelleflerin bir takvim yılı boyunca kazandıkları safi kurum kazancına göre, hesaplanan bir vergi türü olan Kurumlar Vergisi'nde adı geçen kurumun, tüzel kişiden farklı olduğu biliniyor. Sermaye şirketleri, 'kurum' olarak kabul ediliyor. Şahıs şirketleri tüzel kişiliğe sahip olsalar dahi 'kurum' olarak kabul edilmiyor.

Kurumlar Vergisi, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine Nisan ayının 1 ile 30'u arasında sunmak zorunda oldukları Kurumlar Vergi Beyannamesi ile beraber sunuluyor. Bunun dışında anlaşmalı bankalar aracılığıyla da ödeme yapılabiliyor.

Her mükellef vergi ödenmesi gereken kazancının tümü için bir tane beyanname veriyor. Özet olarak; mükelleflerin şubeleri, ajansları, alım-satım büroları, mağazaları, imalathaneleri veya kendilerine bağlı olan diğer işyerleri için ayrı ayrı beyanname verilmiyor.

Belirtilen bütün bu iş yerleri ayrı muhasebe ve sermayelere sahip olsa da mükellefin tek bir beyanname vermesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN