LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan Yılmaz LGS yerleştirme sonuç tarihini açıkladı

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan Yılmaz LGS yerleştirme sonuç tarihini açıkladı

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS yerleştirme sonuçlarının da ne zaman belli olacağı merak edilmeye başlandı. Yaklaşık bir milyon öğrencinin katıldığı LGS sınavı sonrasında yerleştirmelerin ne zaman açıklanacağını Bakan İsmet Yılmaz duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, LGS yerleştirme sonuçlarının hangi tarihte yayınlanacağını açıkladı. 2018 LGS sınavına katılan yaklaşık bir milyon öğrenci, LGS sonuçlarının ardından lise tercihlerinde bulunacak. LGS yerleştime sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamalarını haberimizden görebilirsiniz. 

BAKAN İSMET YILMAZ LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİHİ DUYURDU

Bakan Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"(LGS'de başarı durumu nasıl, kaç öğrenci tam puan aldı) Sınava 971 bin 657 kişi girdi. 18 öğrencimiz tüm soruları doğru cevapladı. LGS Matematik sınavında sorular müfredatla ilişkilendirilerek soruldu. Soruların konu dağılımı eşit düzeyde. 

2014 yılında ilk yapılan TEOG'da 10 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. TEOG ve yeni sınav sistemini karşılaştırmak doğru olmaz. Biz öğrencilerimize olağanüstü güveniyoruz. Okullar arasında çok büyük fark yok. 

(LGS'de yüzdelik dilim neden önemli?) Sınav sorularının tamamı müfredatta var. 

Yerleştirme kaygı göremiyoruz. Yüzde 10'unu sınav sonuçlarına göre yerleştireceğiz. Okulların kontenjanlarını 2 Temmuz'da açıklayacağız. 

Özel okula kesin yaptıranlar listemizden düşecek. Geçici kayıt yaptıranların diğer liselere kayıt yaptırmak isterlerse listemiz dahilinde kalacak. 

Yerleştirme sürecinde hiçbir karışıklık olmayacak. Öğrenciler tercihlerde 5 tercihin hepsini yapmak zorunda değil. Öğrenciler kendi kayıt alanında daha avantajlı olacak. Kendi kayıt alanlarında tüm okul türleri olacak. 

(Liseye Geçişte Yeni Sistem) Sistem yeni değil, anaokulu ve ilkokullarda uygulanıyor. 

30 Temmuz'da tüm yerleştirme sonuçlarını ilan edeceğiz. Esas amacımız bütün okulları sınavsız hale getirmek. 

(LGS tercihinde il sıralaması da olacak mı?) 2 Temmuz'da tüm istenilen bilgileri vereceğiz. 

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SORU DAĞILIMLARI…

Liseye Geçiş Sınavı’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru soruldu ve toplamda 75 dakika sürdü. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.

LGS’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru soru ve toplamda 60 dakika sürdü. Sayısal bölümde;  matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltildi.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. 

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN