Liselere giriş sınavı örnek soruları indir! İşte nitelikli liseye giriş sınavı örnek soruları

Liselere giriş sınavı örnek soruları indir! İşte nitelikli liseye giriş sınavı örnek soruları

Son dakika! MEB liseye giriş sınavı örnek sorularını yayınladı. 2018 Liseye giriş sınavı örnek soruları ve detaylarına ulaşabilirsiniz. MEB tarafından yayınlanan örnek sınav soruları hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yeni sistemin gelmesi ile birlikte öğrencilerinde en çok merak ettiği konuların başında 2018 Liseye girişte örnek sınav soruları geliyor. İşte son dakika Liseye girişte örnek sınav soruları indir ve MEB sınav duyuruları hakkında merak ettikleriniz.

Son dakika haberine göre MEB 2018 liseye giriş sınavı örnek sorularını açıkladı. Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular, saat 15.00'te "meb.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Siz de haberimizde yer alan linkten merak ettiğiniz liseye girişte örnek sınav soruları indir ve MEB sınav soruları duyurularını bulabilirsiniz.

İŞTE LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SORULARI

TEOG'un kaldırılması ile birlikte öğrencilerin en çok aradığı konuların başında yeni sistemin nasıl olduğu nasıl sorular sorulacağı ve yeni sınav sistemi oldu. Bu bağlamda açıklamalar yapmaya devam eden Milli Eğitim Bakanlığı bugün saat 15:00'da Liseye girişte örnek sınav sorularını açıkladı. Siz de haberimizden açıklandığı andan itibaren 2018 Liseye girişte örnek sınav soruları indir linkimizden sınav sorularına ulaşabilir konu hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

MEB ÖRNEK SINAV SORULARI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek soruları bugün kamuoyuyla paylaşacak. Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, örnek soruların bugün saat 15.00'te "@tcmeb" Twitter hesabı ile "meb.gov.tr" adresinden paylaşılacağı bildirildi. Siz de haberimizde yer alan linkten sorular açıklandığı andan itibaren bulabilir kolaylıkla indirebilirsiniz. Öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen yeni sistem ile örnek sınav soruları netlik kazanıyor.

Yukarda yer alan linkten MEB sayfasına ulaşabilir Liseye geçişte örnek sınav soruları yayınlandığı andan itibaren örnek soruları indirmeye başlayabilirsiniz. 

YENİ SİSTEM AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un yerine gelecek olan yeni sistemi açıkladı. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" adı verilen yeni sistemle öğrenciler evlerine en yakın 5 okuldan birini tercih edecek. Nitelikli okullara girmek isteyen öğrenciler ise "isteğe bağlı olarak" merkezi sınava girecek.

YENİ SİSTEMİN ADI

Yeni sistemi "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak açıklayan Bakan Yılmaz, kısa adına ilişkin soruya, "Liseye Geçiş Sistemi" yanıtını verdi.

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Sınava girmek istemeyen bir öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek. Sınava giren öğrenci için de girmeyecek öğrenci için de başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunulacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Uzmanlara göre 100 bine yakın öğrenci sınavla öğrenci alan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin ise adrese yakın yerleştirme sistemine göre liseye yerleşecek. Yaklaşık 400 bin öğrenci Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liselerine gidecek.

300 LİSEYE SINAVLI GİRİŞ

Yeni alternatife göre en çok talep gören okullar kendi sınavlarını yapacak. Fen ve Sosyal Bilimler liseleri gibi özel nitelikli okullar öğrencileri kendi yapacakları sınavla seçecek. Öğrenciler bu okulların sınavına ortaokul not ortalamasıyla başvuracak. ‘Özel nitelikli’ kapsamına giren yaklaşık 300 lise var. Bu liselerin sınavlarına ise 8’inci sınıf öğrencilerinin yaklaşık yüzde 10’unun (100-120 bin öğrenci) girmesi bekleniyor. Bazı öğrenciler ise yeteneklerine göre sertifikasyon modeliyle okullara yerleştirilecek. Spor, kültür, sanat, topluma hizmet, bilim başlıklı sertifikasyon belgeleri ışığında öğrenciler güzel sanatlar ve spor liselerine kayıt yaptırabilecek.

NOT ORTALAMASI ÖNEMLİ

Okulların yapacağı sınava başvurmak için not ortalamasının dikkate alınacak olması bazı okulların öğrencilerine ‘hormonlu’ yani şişirilmiş not verebileceği endişelerine yol açıyor. Hürriyet, bakanlığın ‘hormonlu not’ların önüne geçmek için izlemeyi öngördüğü yol haritasına da ulaştı. Bakanlık, her dersten yapılacak birer yazılının sınav sorularını merkezde hazırlayacak ve okullara gönderecek. Öğrenciler, Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil dersleri için bakanlığın hazırladığı sorularla sınav olacak.

KAÇ SORU VAR?

60 soru yer alacak.

SINAV NE ZAMAN?

Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Yani ilk yapılacak olan sınav için tarih 2 Haziran 2018 Cumartesi veya 3 Haziran 2018 Pazar olarak görünüyor. Sınavın Cumartesi mi yoksa Pazar günü mü yapılacağı konusunda net bir açıklama yapılmış değil.

SORULAR NASIL?

6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Sadece 8. sınıf müfredatından sorular sorulacak iddiaları doğru çıkmadı.

SINAV SÜRESİ

Sınav süresi 90 dakika olacak.

LİSE İÇİN KAÇ TERCİH YAPABİLECEK?

Sınava giren öğrenciler için 5 tercih verilecek.

SINAV SONUÇLARI

Sınava girecek ve girmeyecek öğrencilerin de yerleştirme duyurusu aynı anda yapılacak.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

E-okul öğrenci girişi ise öğrencilerin ve velilerin eğitim durumunu yakından takip etmek, ders bilgilerini öğrenmek için geliştirilmiştir. Öğrenci ve veliler aynı yerden giriş yaparak öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilmektedir. Ayrıca sistem üzerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili bilgilere ve notlara da ulaşmak mümkün olmaktadır. Ayrıca TEOG sınavları sonrasında öğrencinin hangi liseyi kazandığı bilgisine de yine bu sistem üzerinden öğrenmek kolaydır. Bunun için öğrenci girişi yapılması yeterlidir. Girişin ardından sistemde özel bir menü açılmaktadır. Menü aracılığı ile seçimlerin yapılması sonrasında hem öğrenciler hem de veliler öğrencilerin eğitimdeki güncel durumlarını öğrenebilmektedir. Sistemde oluşturulan menülerde öğrencilerin ders notlarından devamsızlık durumlarına kadar seçim yapılabilmesi için özel bölümler geliştirilmiştir. Öğrenci girişi için öğrencilerin T.C Kimlik Numarası ile birlikte okul şifresini kullanmaktadır. Tüm öğrenciler için geçerli olan üyelik bilgilerinin öğrenci giriş ekranında girilmesiyle beraber sisteme erişim sağlanması mümkün olmaktadır. Kullanıcılar, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarların yanı sıra cep telefon ya da tablet bilgisayarlardaki uygulamaları kullanarak da sisteme giriş yapabilmektedir.

E-OKUL ÖĞRENCİ VE VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Bunun yapılabilmesi için ücretsiz olarak sunulan uygulamaların kullanılması tavsiye edilmektedir.

MEB liseye giriş sınavı örnek sorularını yayınladı. 2018 Liseye giriş sınavı örnek soruları ve detaylarına ulaşabilirsiniz. MEB tarafından yayınlanan örnek sınav soruları hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yeni sistemin gelmesi ile birlikte öğrencilerinde en çok merak ettiği konuların başında 2018 Liseye girişte örnek sınav soruları geliyor. İşte son dakika Liseye girişte örnek sınav soruları indir ve MEB sınav duyuruları hakkında merak ettikleriniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN