Lütfi Elvan'dan 6 bakan ile 'reform zirvesi'

Lütfi Elvan'dan 6 bakan ile 'reform zirvesi'

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, ‘reform görüşmeleri’ kapsamında 6 bakan ile bir araya geldi. TBMM Genel Kurulunda konuşan Elvan 'yeni reformlarımıza hız kazandıracağız' demişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bugün ekonomide yeni dönemin yol haritasını belirlemek için bir zirve gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı. 

Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli Bakanlarımızla ekonominin genel görünümünü ve önümüzdeki dönemin reform gündemini değerlendirdiğimiz bir toplantı gerçekleştirdik” dedi. 

ERDOĞAN: 2021 REFORM YILI OLACAK 

Vahdettin Köşkü'nden Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Faiz, kur, enflasyon' üçgenini kıracaklarını belirterek "İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır. Bu konuda yapılan hazırlıkları en kısa sürede milletimizin ve Meclisimizin takdirine sunacağız" dedi. 

reform2.jpg

“YENİ REFORMLARIMIZA HIZ KAZANDIRACAĞIZ” 

TBMM Genel Kurulunda konuşan Bakan Elvan ise Türkiye ekonomisinin, rekabete dayalı piyasa ekonomisi geleneğine sahip olduğunu vurgulayarak şunları söylemişti: 

Ekonomi politikalarımızı bu anlayışı merkeze alarak oluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve kaliteli bir büyümeyle istihdamı artırmayı ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyoruz.  

Makroekonomik istikrarı korumak suretiyle enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek, salgının küresel çapta getirdiği belirsizliklere rağmen ekonomik aktivitenin sürekliliğini sağlayacak, yatırım ortamını güçlendirecek; şeffaf, öngörülebilir ve hesap verilebilir bir yapı içinde yeni reformlarımıza hız kazandıracağız.  

Geçmişte birçok kez gösterdiğimiz gibi ülkemizin dünyanın zor şartlarından en az etkilenerek çıkmasını sağlayacağız. 

REFORM GÖRÜŞMELERİ SÜRECİ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir sürece girileceğinin sinyallerini vermesinin ardından Bakan Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, reform turuna çıkmıştı. İki Bakan bu kapsamda iş dünyası, STK ve kanaat önderleri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN