Bülent Arınç'tan 10 Aralık mesajı: İnanıyorum ki ülkemiz acilen reformlara imza atacak

Bülent Arınç'tan 10 Aralık mesajı: İnanıyorum ki ülkemiz acilen reformlara imza atacak

Bülent Arınç, 10 Aralık paylaşımında reform vurgusu yaptı, "İnanıyorum ki ülkemiz bugün, İHEB'nin ruhuna uygun şekilde, acilen vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını güçlendirecek hukuki, ahlaki, toplumsal ve siyasi reformlara imza atacaktır" dedi.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde dikkat çeken bir paylaşım yaptı, "İnanıyorum ki ülkemiz bugün, İHEB'nin ruhuna uygun şekilde, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, değerler bütünlüğümüzden ilham alarak, acilen vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını güçlendirecek hukuki, ahlaki, toplumsal ve siyasi reformlara imza atacaktır" dedi.

Bülent Arınç'in paylaşımları şöyle: 

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 72 .yılı kutlu olsun. Bildiğiniz gibi; bundan 1300 yıl önce Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi’ne 'Ey iman edenler!' yerine 'Ey insanlar!' diyerek başlamış bireylerin, ailelerin, toplumun ve bütün insanlığın doğuştan sahip oldukları hakları dünyaya ilan etmişti. Başbakan Yardımcısı olduğum dönemde Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu’nun sorumlusuydum.

Görev sürem boyunca insan hakları ihlal iddialarını araştırmış, önemli raporlar yayımlamış, bilimsel araştırma yapmış, ulusal ve uluslararası kurumlarla iyi bir işbirliği geliştirmiştik. 

"İNANIYORUM Kİ ÜLKEMİZ BUGÜN..."

2015 Ocak ayında Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Toplantısı’na (EPİM) Türkiye Delegasyonu Başkanı olarak katılmıştım. Gün boyu süren toplantıda 122 ülke temsilcisinin toplamda 278 soru, eleştiri ve tavsiyesini dinlemiş, hükümetimiz adına cevaplandırmıştım.

"İNSAN MADDİ-MADDİ KAMİL BİR İNSAN OLMALI"

İnanıyorum ki ülkemiz bugün, İHEB’nin ruhuna uygun şekilde, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, değerler bütünlüğümüzden ilham alarak, acilen vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını güçlendirecek hukuki, ahlaki, toplumsal ve siyasi reformlara imza atacaktır.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuna inanıyoruz. İnsanın yaşaması sadece bedenen varlık göstermesi değil inancı, düşüncesi ve fikri ile özgür olarak hayatını sürdürmesidir. İnsanın maddi ve manevi varlığı ile kamil bir insan olmasıdır."

BÜLENT ARINÇ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, 24 Kasım'da görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'den çok sert tepki alan Arınç, Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri için "Çok rencide oldum" ifadesini kullanmıştı.

Bu açıklamasından bir gün sonra Arınç, Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmişti. 

 "Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum. Yasin Börü için döktüğüm gözyaşı da terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya yönelik sözlerim ve tavrım bellidir.

Tüm bunları burada yeniden dile getirmeye kendime zul sayarım" diyerek istifasını açıklayan Arınç, Türkiye'nin başta hukuk ve ekonomi olmak üzere birçok alanda reform ihtiyaç duyduğunu da belirtmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN