Bülent Arınç farkı: Af silindi istifa geldi!

Bülent Arınç farkı: Af silindi istifa geldi!

Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifasını 'affedildi' diyerek açıklayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı, Arınç'ın istifası için de aynı dili kullandı. Fakat daha sonra paylaşımını "görevinden ayrılmayı talep etti" şeklinde değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin sert açıklamalarının ardından Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sırasında saatlerce sessiz kalan Beştepe, Arınç'ın istifa kararına ise hemen tepki verdi. 

Albayrak'ın istifasını 'affedildi' diyerek açıklayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı, Arınç'ın istifası için de aynı dili kullandı. Fakat daha sonra paylaşımını "görevinden ayrılmayı talep etti" şeklinde düzeltti. 

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

Başkanlık, "Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden affını talep etmiş, Sayın Arınç'ın talebi Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir" tweetini "görevinden ayrılmayı talep etmiş" ifadesini değiştirerek yeniden paylaştı.

01-009.jpg

Son paylaşım şöyle:

BEŞTEPE: ALBAYRAK GÖREVİNDEN AFFEDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 8 Kasım'da Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuş, 27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Berat Albayrak'ın görevden affedildiği" ifadeleri kullanılmıştı. 

Açıklamada şunlar kaydedilmişti: "Bölgesel ve küresel siyasi krizlere ilave olarak koronavirüs salgını sebebiyle gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gayretleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, Sayın Bakanımızın başarıları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir. 

Bilindiği gibi 8 Kasım 2020 Pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde, sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirilmişti.

BÜLENT ARINÇ DA İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert sözlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, istifa etti.

"Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum. Yasin Börü için döktüğüm gözyaşı da terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya yönelik sözlerim ve tavrım bellidir. Tüm bunları burada yeniden dile getirmeye kendime zul sayarım" diyerek istifasını açıklayan Arınç, Türkiye'nin başta hukuk ve ekonomi olmak üzere birçok alanda reform ihtiyaç duyduğunu da belirtti. 

SİYASETÇİLERDEN ARINÇ'IN İSTİFASINA TEPKİLER

Bülent Arınç'ın istifasına siyasetçilerden de ilk tepkiler gelmeye başladı. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Twitter'dan şu paylaşımda bulundu: 

"Bülent Arınç YİK üyeliğinden ayrılmış yani istifasını vermiş. TV'de yaptığı açıklamadan sonra sütre gerisinden çık, cüppeni giy, yerini al hayranlık duyduğun bu kişileri savun demiştim. Artık takke düştü kel göründü. Şimdi vekaletname alma zamanı. İzliyoruz."

Arınç'ın istifasına tepkiler şöyle: 

Bülent Arınç istifası ile ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" açıklaması yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN