Mehmet Ali Şahin'den Bülent Arınç'a tepki: Dışarıda konuşmak niye?

Mehmet Ali Şahin'den Bülent Arınç'a tepki: Dışarıda konuşmak niye?

Erdoğan'ın Bülent Arınç'a yönelik sert çıkışının ardından bir tepki de Mehmet Ali Şahin'den geldi: Ne söyleyeceksek YİK’te söylemeliyiz. Dışarıda konuşmak niye? YİK’te konuşulanı dışarıda tekrar etmek gereksiz.

Bülent Arınç'ın son dönemde yaptığı açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare üyesi Mehmet Ali Şahin'den de tepki geldi. 

Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluk süresiyle ilgili dikkat çeken çıkışını değerlendiren Şahin "Sayın Cumhurbaşkanımız çok hoşgörülü davranıyor. Her düşüncemizin, değerlendirmemizin dile getirilmesine imkan sağlıyor. Dışarıda fikir beyan etmeyi bu kurulun saygınlığı ile bağdaştıramayız" diye konuştu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK HOŞGÖRÜLÜ DAVRANIYOR"

Mehmet Ali Şahin, 'abi' diye hitap ettiği ve YİK'te birlikte görev yaptığı Arınç'ın son açıklamalarının isabetli olmadığını söyledi.

YİK’in, her ay bir araya gelerek devletin ve milletin önemli konularını müzakere ettiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu gündem dahilinde fikirlerimizi orada arz ediyoruz. Dolayısıyla devletin en üst noktasındaki makamına söyleyeceğimiz bir şey varsa, burada dile getirmeliyiz. Ve kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımız çok hoşgörülü davranıyor.

"DIŞARIDA TEKRAR ETMEK GEREKSİZ"

Her düşüncemizin, değerlendirmemizin dile getirilmesine imkan sağlıyor. Dolayısıyla burada dile getirilen hususların bir de kurul üyeleri tarafından dışarıda konuşulmasını, kurul üyesi olarak isabetli görmüyorum. Ne söyleyeceksek YİK’te söylemeliyiz. Dışarıda konuşmak niye? YİK’te konuşulanı dışarıda tekrar etmek gereksiz. Dışarıda fikir beyan etmeyi bu kurulun saygınlığı ile bağdaştıramayız."

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Şahin, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya ilişkin konuların yargıya intikal ettiğini ifade ederek "Yargının karar vereceği konularda bizim onlar adına hareket ederek, karar veriyormuş gibi izlenim oluşturmamız, beyanatta bulunmamız doğru değil" dedi.

BÜLENT ARINÇ SÖZLERİ SİYASETİ HAREKETLENDİ

AK Parti'nin kurucularından ve şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda görev yapan Bülent Arınç'ın, son birkaç haftadır hem Berat Albayrak'a yönelik çıkışı hem de Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sarf ettiği sözler siyasi arenayı ısıttı.

Arınç, geçen hafta "Ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a "Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik dediği zaman kendisine itiraz ettim" dediğini açıkladı. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk süreleri ile ilgili de Arınç'tan dikkat çeken çıkış geldi. Arınç "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadelerini kullandı. 

Bülent Arınç'ın sözleri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan isim vermeden Arınç'ı sert sözlerle eleştirdi, "Son günlerde yeni bir fitne ateşi yakıldığını görüyorum. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanıyla, hükümetimizle ilişkili hale getirilemez" dedi.

Erdoğan'ın sert sözlerinin ardından Bülent Arınç, "Çok rencide oldum" açıklaması yaptı. 

Arınç, ifadelerini kullandı: "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN