Arınç'ın oğlundan istifa paylaşımı: Tek bir Reis...

Arınç'ın oğlundan istifa paylaşımı: Tek bir Reis...

Bülent Arınç'ın istifasının ardından oğlu Ahmet Mücahit Arınç'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Arınç "Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" mesajı paylaştı.

İki haftadır açıklamaları ile siyasetin gündemine oturan ve yaptığı çıkışlarla hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıran AK Parti'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti. 

Arınç'ın istifasının ardından oğlu Ahmet Mücahit Arınç'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Arınç, babasının istifasının ardından Twitter'dan "Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi: "Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" paylaşımda bulundu.

AK PARTİ'DEN BÜLENT ARINÇ AÇIKLAMASI

Bülent Arınç'ın istifasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. Çelik, istifa kararı için "MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" yorumunda bulundu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Arınç'ın istifasını 'manidar' bir paylaşımla değerlendirdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Turan, Arınç'ın istifası için "Siyasi görevlerimizi bir gün devredeceğiz. Geride bırakacağımız hoş bir sada en büyük hayalimiz. Yaptığımız hizmetler kadar, davaya zarar veren, milletin vicdanını yaralayan, değerlerimize aykırı söylemler de akıllarda kalacak. "En büyük hizmetin istifa" haline gelmesi çok acı!" ifadelerini kullandı. 

'ÇOK RENCİDE OLDUM' DİYEN ARINÇ İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert sözlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, istifa etti.

"Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum. 

Yasin Börü için döktüğüm gözyaşı da terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya yönelik sözlerim ve tavrım bellidir. Tüm bunları burada yeniden dile getirmeye kendime zul sayarım" diyerek istifasını açıklayan Arınç, Türkiye'nin başta hukuk ve ekonomi olmak üzere birçok alanda reform ihtiyaç duyduğunu da belirtti. 

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Bülent Arınç'tan "Çok rencide oldum" açıklaması gelmişti.

Arınç, ifadelerini kullanmıştı: "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN