Madde madde sağlıklı beslenmenin yolu

Madde madde sağlıklı beslenmenin yolu

Misafir ağırlarken nasıl egzersiz yapabilirsiniz? Yağ yakımı için bayram sofranızda hangi yiyecekler bulunmalı? Spor sonrası ne yemeli? İşte uzmanından birkaç önemli öneri...

Bayramı ağız tadıyla ve formunuza dikkate ederek hatta kilo bile vererek geçirebilmenizi sağlayacak önerileri Sports International eğitmeni Doruk Tekin anlattı.

* Misafiri bol olanlardansanız bir saatte sadece 60 saniyede bir yerinizden kalkarak nabzınızı artıracak eylemlerde bulunabilirsiniz. Çömelip kalkmalar, parmak ucunda yükselmeler, olduğunuz yerde  koşar gibi hızlı diz çekmeler, kolları ve bacakları yanlara açarak hafif sıçramalar ya da merdiven inip çıkmalar şeklinde yapılabilir.

* Egzersiz öncesi yeteri kadar C vitamini alanlar daha fazla yağ yakabiliyor. Dolayısıyla bayram sofranızda bol bol domates, çilek,  yeşil biber de yemelisiniz.

* Egzersiz sonrası ise fazla yememek için egzersiz sonrası yarım saat içinde kompleks karbonhidrat, yağsız ama kaliteli protein ve potasyum içeren öğünler tüketebilirsiniz.

* Bayram ziyaretlerine giderken gün içinde yürüdüğünüz mesafeleri hızlı yürüyerek, asansör yerine merdivenleri kullanmak yapacağınız nabız artırma yollarından birisi.

* Yemeklerden önce 1 bardak su içmeli yemeği sebze öncelikli tercih etmelisiniz.

* Tatlı hakkınızı sütlü olanlardan yana kullanmanız daha az kalori almanızı sağlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN