Mahkemeden Selçuk Özdağ saldırısıyla ilgili dikkat çeken karar: Yaralama değil

Mahkemeden Selçuk Özdağ saldırısıyla ilgili dikkat çeken karar: Yaralama değil

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı 'yaralama' değil 'kasten ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçu' kapsamında değerlendirerek, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyla ilgili Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı verdi.

Sözcü'nün haberine göre mahkeme dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Kararda, Özdağ'a yönelik saldırının yaralama değil kasten ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçu kapsamına girdiği ve ağır ceza mahkemesi alanında olduğu belirtildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 15 Ocak'ta Çankaya Cevizlidere Mahallesi'ndeki evinden çıkıp otomobiline bineceği sırada arkasından gelen bir grubun sopalı saldırısına uğramıştı. Yaralanan Selçuk Özdağ, hastanedeki tedavisinden sonra taburcu edildi.

5 KİŞİ TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, güvenlik kamera görüntülerinden saldırganların kimlikleri tespit edildi.

Olayın hemen ardından yakalanan şüphelilerden G.T. ve A.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Saldırıyla bağlantılı oldukları tespit edilen 5 kişi de daha sonra polis tarafından yakalandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN