Makarna aklandı: Kilo aldırmıyor

Makarna aklandı: Kilo aldırmıyor

Dünyada 7’den 70’e herkesin severek tükettiği makarna kilo aldırmıyor! İtalyan bilim insanları yaptıkları iki ayrı araştırmada makarnanın vücudu yağlandırmadığını tespit etti.

Akdeniz Nöroloji Enstitüsü tarafından 23 bin kişi üzerinde yapılan iki ayrı araştırmada makarnanın obeziteye yol açıp açmadığı ve vücut kitle indeksini artırıp artırmadığı tespit edilmeye çalışıldı.

Sonuçları Nutrition ve Diabetes dergisinde yayımlanan çalışmaya göre makarnanın sağlıklı yaşam için önerilen Akdeniz diyetinin bir parçası olduğu belirtildi. Sebze, meyve, balık, zeytinyağı, kepekli tahılların sağlık için faydalı olduğunun hatırlatıldığı araştırmada, bu besinleri yemenin kalp krizi ve inme riskini azalttığı, Alzheimer’a karşı kişiyi koruduğu kaydedildi.

‘ŞEYTAN’LAŞTIRMAYIN

Araştırmacılar, makarnanın da tıpkı Akdeniz diyeti gibi kişinin vücut kitle endeksini olumsuz etkilemediğini ortaya koydu. Araştırmayı yapan ekibin başındaki George Pounis, makarna yemenin bel ve kalçada yağlanmaya yol açmadığını da söyledi.

Araştırmayı yapan bir başka isim Licia Iacoviello, kil vermek için diyetlerde makarnanın tamamen yasaklandığını belirterek tüm besinlerin aşırıya kaçmadan tüketilmesinin sağlıklı beslenmenin bir kuralı olduğunu kaydetti. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren İngiltere’deki Reading Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gunter Kuhnle ise bu araştırmanın bir kere daha karbonhidratların ‘şeytan’ gibi göstermenin yanlış olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN