Malatya ve Elâzığ'da okullar ne zaman açılacak? Bakandan okulların açılacağı tarihi duyurdu

Malatya ve Elâzığ'da okullar ne zaman açılacak? Bakandan okulların açılacağı tarihi duyurdu

24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Malatya’da da onlarca ev yıkılmış, hasar görmüş, vatandaşlarımız enkaz altına kalmış, ölenler ve yaralananlar olmuştu. Peki ara tatilde olan okullar Malatya’da ve Elâzığ’da ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Sömestir tatili 3 Şubat itibarıyla bitecekken, ‘’Elâzığ ve Malatya’da okullar ne zaman açılacak?’’ sorusu son zamanlarda yoğun bir şekilde soruluyordu. Bakan Soylu da Elâzığ ve Malatya’da okulların ne zaman açılacağını duyurdu. Bu iki ilde okulların açılış tarihi ertelendi.

ELÂZIĞ VE MALATYA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

3 Şubat 2020 Pazartesi günü itibarıyla Elâzığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, Malatya’da ise okulların Pötürge, Doğanyol, Battalgazi ve Kale ilçelerinde 10 Şubat’ta açılacağı bilgisi paylaşıldı. Üniversiteler ise 17 Şubat'ta açılacak.

Koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  kamu düzenini bozan hiçbir asayiş olayının olmadığı bilgisini paylaşarak, tüm güvenlik görevlilerine, kolluk kuvvetlerine, asayişi temin ettikleri, vatandaşın el birliği içinde asayişin oluşmasında katkısı olduğu için teşekkür etti.

20-01/29/5df33b0717aca90590163add.jpg

Hem yıkılan binalar, hem bizim yıktıklarımızla ilgili ödemeler başlayacak demiştik. Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat’ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. dışardan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, sayın milli eğitim bakanımızla da değerlendirdik, az sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN