Elâzığ Malatya Manisa okullar ne zaman açılacak? Okulların açılış tarihi belli oldu

Elâzığ Malatya Manisa okullar ne zaman açılacak? Okulların açılış tarihi belli oldu

17 Ocak 2020’de ara karnelerini alarak sömestir tatiline giren ve yaklaşık 16 gün boyunca tatil yapma imkânına erişen öğrenciler, 3 Şubat Pazartesi günü okula başlayacak. Ya deprem bölgesindeki öğrenciler yani Elâzığ, Malatya ve Manisa’da okullar ne zaman açılacak? Bu üç ilde yarı yıl tatili uzatıldı…

Elâzığ’da 24 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen 6,8’lik deprem, kentte ve Malatya’da büyük yaralar açmıştı. Manisa halkı da depremlerden dolayı büyük korku yaşadı. Bu üç ilde okulların açılış tarihi ertelendi. Peki Malatya, Elâzığ ve Manisa’da okullar ne zaman açılacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

ELÂZIĞ VE MALATYA'DA YARIYIL TATİLİ UZATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elâzığ'ın bütününde, Malatya'nın ise Pütürge, Doğanyol, Battalgazi ve Kale ilçelerinde okullar 10 Şubat’ta açılacağını kaydederken, üniversitelerin ise 17 Şubat'ta açılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Elâzığ’da birkaç okulda ciddiye alınabilecek hasarların olduğu bilgisini paylaşarak, bunun bir yıkım şeklinde olmadığını ancak ciddi çatlakların meydana geldiğini kaydetti. Okullarla ilgili belirlemeler yapıldıktan sonra güçlendirme çalışması ihtiyacı olan okulların da hazırlanması konusunda Valiliklerin her türlü çalışmayı yürüttüğünü aktaran Selçuk, okulların okul açıldığında eğitime hazır olup olmadığı konusunda birkaç güne kadar net bilgi çıkacağını duyurmuştu.

20-01/31/deprem-tatilijpgg.jpg

MANİSA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Manisa Valiliği tarafından paylaşılan açıklamaya göre, Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde yaşanan depremlerin arkasından yarıyıl tatilinin 2 ilçede de 10 Şubat tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Manisa Valiliği, “22 Ocak tarihinde Akhisar ve 28 Ocak tarihinde ise Kırkağaç ilçelerinde meydana gelen deprem nedeniyle; Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 10 Şubat tarihine kadar eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir” ifadelerini paylaştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN