2020 okullar ne zaman açılacak? İkinci ara tatil ne zaman? Ara tatilin bitmesine az kaldı

2020 okullar ne zaman açılacak? İkinci ara tatil ne zaman? Ara tatilin bitmesine az kaldı

Eğitim öğretim yılının ilk dönemi, 17 Ocak itibarıyla öğrencilere karne verilmesiyle sona ermiş ve okullar tatile girmişti. Sömestir tatilini geçiren öğrenciler, ‘’2020 okullar ne zaman açılacak, sömestir yani 15 tatil ne zaman bitecek ve ikinci ara tatil ne zaman?’’ sorularının cevabını araştırıyor. Tüm bu bilgiler ise karar.com’da…

 

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemine başlamasına kısa bir süre kaldı. Hafta sonlarıyla birlikte 16 gün tatil yapan öğrenciler ve veliler, ‘’Tatil ne zaman bitecek, ikinci ara tatil ne zaman ve okullar ne zaman açılacak?’’ gibi konuları merak ediyor. İşte okulların açılacağı tarih ve diğer bilgiler…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Ara tatil yani eski adıyla 15 tatil, bu yıl resmiyette 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasındaydı. 17 Ocak’ta karne alan öğrenciler, hafta sonlarıyla birlikte 16 gün boyunca tatil yaptı. Okulların 2. dönemi 3 Şubat Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Bu yıl okullarda tatil uygulaması değişmişti. 1. dönem içerisinde bir ara tatil yapan öğrenciler, hafta sonlarıyla birlikte 9 gün boyunca tatil yaptı. Sömestir tatilini ise 16 gün boyunca doyasıya yaşayan öğrenciler, ikinci ara tatili ise 6-10 Nisan tarihleri arasında yapacak. Yine hafta sonlarıyla birlikte ikinci ara tatil de 9 gün olacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci ara tatilin de bitmesinin ardından okullar 13 Nisan 2020’de başlayacak ve 19 Haziran Cuma günü tamamlanarak öğrenciler 11 haftalık yaz tatiline girmiş olacak.

20-01/28/okullar-ne-zaman-acilacakjpgg.jpg

BAKAN ZİYA SELÇUK’TAN ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmî sosyal medya hesapları üzerinden çocuklar ve gençlere seslendiği bir video paylaşarak, onlara bir ricada bulunmak istediğini söyledi. Tatilde çocukların evlerine, odalarına kapanmaması gerektiği öğüdünü veren Selçuk, hayatı çok güzel, anlamlı ve derin bir kitaba benzeterek, öğrencilere, yeni yerleş keşfetmelerini, yeni insanlar tanımalarını, yeni yerlere gidip, daha önce dinlemedikleri şarkılar dinlemelerini, ağaçlara yaslanmalarını, toprağa dokunmalarını önerdi.

İnsanın okuduğuyla zenginleştiğini savunan Bakan Selçuk, öğrencilere; bu tatilde ve fırsat buldukları tüm zamanlarda yaşamın sonsuz hazinesinden faydalanmaları uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN