İkinci ara tatil ne zaman başlayacak? İkinci dönem ara tatil kaç gün? Tatil için geri sayım

İkinci ara tatil ne zaman başlayacak? İkinci dönem ara tatil kaç gün? Tatil için geri sayım

Sömestr tatilinin ardından milyonlar öğrenci ders başı yaptı. Tatilin ardından öğrenciler ikinci ara tatilin ne zaman olacağını merak ediyor. İkinci ara tatil ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

 

2 haftalık sömestr tatilinin ardından öğrenciler 3 Şubat’ta ders başı yaptı. Öğrenciler bu yıl ilk kez ara tatil yapma şansı elde etti. Yaz tatili öncesi okullar ara tatile girecek. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

İKİNCİ ARA TATİL

2019- 2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlamıştı. Öğrenciler bu yıl sömestr ve yaz tatili haricinde ara tatil şansı elde etmişti. Sömestr öncesi tatile öğrenciler kasım ayında çıkmıştı. Öğrenciler 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında birinci dönem ara tatili yapmıştı. Ardından 20-31 Ocak tarihleri arasında ise sömestr tatili yapılmıştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sömestir tatili sonrası ikinci dönem eğitimi 3 Şubat Pazartesi günü başladı. İkinci dönem ara tatili ise 6-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 2019-2020 eğitim öğretimi 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 11 haftalık yaz tatiline girecekler.

20-02/06/ikinci-ara-tatiljpgg.jpg

2020 RESMİ TATİL GÜNLERİ

Birinci ve ikinci dönem ve sömestr tatilleri dışında öğrenciler resmi tatil günlerinde de tatil yapacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl Cuma gününe denk geliyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Salı gününe geliyor. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ise Çarşamba gününe denk geliyor. Öte yandan yaz tatili öncesi öğrenciler 23 Mayıs Cumartesi-26 Mayıs Salı tarihleri arasında Ramazan Bayramı tatiline çıkacaklar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN