Yarın okullar tatil mi? Meteoroloji İstanbul Ankara Çanakkale kar tatili son dakika

Yarın okullar tatil mi? Meteoroloji İstanbul Ankara Çanakkale kar tatili son dakika

Yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren kar yağışlarının ardından, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bitlis, Van, Erzurum, Ağrı, Trabzon, Kars ve diğer birçok ilde öğrenciler, ‘Yarın okullar tatil mi?’’ sorusunun cevabını arıyor. Valiliklerden gelecek son dakika kar tatili haberleri sayfamızda…

 

Elâzığ depreminin ardından bölgedeki okulların tatil edilmesi, yurtta birçok bölgede kar yağışının etkisini göstermesinin ardından öğrenci, veli ve öğretmenler, ‘’Yarın okullarda kar tatil olur mu?’’ sorusunu araştırıyor. Kar tatili ile ilgili gelecek son dakika gelişmeleri de karar.com’da yer alıyor…

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

5 Şubat 2020’de Ağrı, Van ve Erzincan’ın il genelinde okullar tatil edilmişti. Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Şırnak’ın da bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmişti. İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Edirne ve kar yağışının etkisini gösterdiği birçok ilde henüz bir kar tatili haberi valiliklerden gelmedi. Bu yönde bir son dakika gelişmesi geldiği takdirde sayfamızda paylaşacağız…

ANKARA’DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Ankara’nın yüksek kesimlerinde de etkili olan kar yağışı, ‘Yarın okullar tatil mi?’’ sorusunu sordurdu. Ancak 7 Şubat itibarıyla bu yönde bir kar tatili haberi gelmedi. Yani haftanın son günü olan 7 Şubat’ta da okullar açık olacak.

ÇANAKKALE’DE OKULLAR TATİL Mİ?

Çanakkale Valiliği’nden ya da Millî Eğitim Bakanlığı’ndan da okulların tatil olacağına dair bir veri paylaşılmadı.

METEOROLOJİK TAHMİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinin çok bulutlu ve parçalı, Trakya hâricindeki bütün bölgelerde yağışlı geçeceği tahmininde bulundu. Yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Malatya çevrelerinde sağanak ve yağmur şeklinde olmasını bekliyor.

Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana’nın doğu bölümlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde yoğun kar şeklinde olmasını beklediğini aktardı.

20-02/07/karr.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsü olan yerlerinde ve yüksek kesimlerinin dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü burada yaşayanların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile 500 metre üzeri rakımlı bölgelerinde ve Bingöl, Erzincan, Bitlis, Muş, Hakkari ve Van çevreleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile Tunceli'nin kuzeyinde kar (20 santimetre üzeri) biçiminde olacağı tahmin edildiğinden ötürü yaşanması gelmesi muhtemel don olayı, buzlanma, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi problemler ile çığ tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN