Malatya'da 9 bina yıkıldı, 47 bina mühürlendi

Malatya'da 9 bina yıkıldı, 47 bina mühürlendi

Elazığ depreminden en çok etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da merkez ilçe Yeşilyurt'ta 47 bina mühürlenirken, 9 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Malatya'da Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şubat Ayı Meclis Toplantısı için bir araya geldiği Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerine, 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Malatya depreminden sonra Yeşilyurt Belediyesinin yaptığı hizmetler, hasar tespit çalışmaları ve depremzedelere ulaştıran yardım ve desteklerle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremin yaşandığı 24 Ocak 2020 Cuma günü saat 20.55'ten itibaren Yeşilyurt'ta gerçekleşen hasar tespit çalışmalarının yanı sıra vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yaptıkları tüm hizmetler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

20-02/04/aw926970_02

527 ADET AĞIR HASARLI BİNA TESPİT EDİLDİ

AFAD tarafından afet etkinlik alanına dahil edilen Yeşilyurt’ta deprem yaralarının sarılması için imkünları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Çınar, "Bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar neticesinde ilçemizde 527 adet ağır, 756 adet az hasarlı, 524 adette hasarsız bina tespit edilmiştir. 47 bina mühürlenirken, 9 binanın yıkımı gerçekleşmiştir. Yapılan teknik incelemeler neticesinde Yeşilyurt İlçemiz, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ile birlikte AFAD’ın açıklamış olduğu afet etkinlik alanına dahil edilmiştir. Yüksek hasarlı binalarda oturup evlerinden taşınma durumunda kalan vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacaktır. Yıkılmasına karar verilen binaların yerlerine yeni binalar inşa edilecektir.

20-02/04/aw926970_01

KAMU BİNALARI YENİDEN İNŞA EDİLECEK

İlçe Hükümet Konağımız, Emniyet Binamız, Sümer ve Sanayi Polis Karakolları yıkılıp yeniden inşa edilecektir. Depremin ardından millet olarak ortaya koyduğumuz yardımlaşma, dayanışma ve kenetlenme ruhu; bizim ne kadar asil ve onurlu bir millet olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Birlikte hareket ettiğimiz için de çok güçlü kardeşlik temellerine sahibiz. Cumhurbaşkanımızın talimatları neticesinde ilçemizde gerek binaların yıkımı gerekse de vatandaşlarımıza ulaştırılacak yardımların düzenli ve planlı bir şekilde gerçekleşmesi için verilen görevleri harfiyen yerine getirmekteyiz" şeklinde konuştu.

20-02/04/aw926970_04

YENİ İMAR PLANI, BİR MADDESİ HARİÇ KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısı Bilgilendirme sunumunun ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü.

Gündemdeki imar maddelerinden Gündüzbey Mahallesi imar planı ile Bostanbaşı Mahallesi parselde imar plan tadilatları, İmar Komisyonu raporuyla reddedilirken, yedi madde onaylandı, dokuz madde ertelendi, altı madde ise İmar Komisyonuna havale edildi.

MALATYA/İHA

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN