Mehmet Sinan Tara kimdir, kaç yaşında, nereli? Vergi rekortmeni oldu

Mehmet Sinan Tara kimdir, kaç yaşında, nereli? Vergi rekortmeni oldu

Mehmet Sinan Tara evli mi, ne iş yapıyor, merak konusu oldu. 2019 yılı vergi rekortmenleri belli oldu. Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesinin 2. sırasında iş insanı Mehmet Sinan Tara yer aldı. İşte biyografisi...

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2019 yılında en fazla vergi veren isimleri açıkladı. Yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesinde iş insanı Mehmet Sinan Tara, kendine ikinci sırada yer buldu.

MEHMET SİNAN TARA'NIN HAYAT HİKAYESİ

1958 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Mehmet Sinan Tara, Enka Holding yönetim kurulu başkanıdır ve iş insanı Şarık Tara'nın oğludur. Leyla Tara Suyabatmaz ve Zeynep Tara Keyman adlarında iki kız kardeşi vardır.

Mehmet Sinan Tara, Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra ETH Zurich'te inşaat mühendisliği eğitimi aldı. Ardından Stanford University'de işletme dalında yüksek lisans yaptı.

1980 yılında katıldığı Enka'da saha mühendisi, genel müdür, yönetim kurulu üyesi gibi görevlerde bulundu. 1994 yılında babası Şarık Tara yönetim kurulu başkanlığını, Mehmet Sinan Tara'ya devretti. 

Ünlü iş insanı, TÜSİAD ve Türkiye Müteahhitler Birliği üyesidir.

Mehmet Sinan Tara, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı 'En Zengin 100 Türk' listesinde 1.2 milyar dolarlık servetiyle 22. sırada yer alıyor.

ÖZEL YAŞAMI

1977 doğumlu olan Mehmet Sinan Tara, 2021 yılı itibarıyla 63 yaşındadır.

Mehmet Sinan Tara evlidir. Agah Mehmet adında bir oğlu ve 2 çocuğu daha vardır.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @MTara59 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN