Memur emekli ek zammı 2019'da ne kadar olacak? Memur emekli maaşı hesaplama: Ek zam yolu

Memur emekli ek zammı 2019'da ne kadar olacak? Memur emekli maaşı hesaplama: Ek zam yolu

Memur emekli ek zammı 2019’da ne kadar olacak? sorusu son açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamlarının ardından netleşmeye başladı. Memur emeklisi, sözleşmeli personel ve memura ek zammın yolu mayıs ayı enflasyon verilerine göre açıldı. Mayıs ayında enflasyon rakamlarında yine artış görüldü. Buna göre TÜFE 0,95, ÜFE ise yüzde 2,67’lik oranda yükseldi. Bunun ardından memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personel ek zam alacak. Peki ek zam ne kadar olacak? memur maaş zam oranı ne kadar? İşte aradıklarınız…

Türkiye için kötü, emekli, memur ve sözleşmeli personel için güzel bir haber son dakika olarak duyuruldu. Açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerine göre TÜFE 0,97, ÜFE de yüzde 2,67 oranda arttı. Bu verilere göre memur ve memur emeklisi olanlar ek zam alacak. Memur emeklisine zam 2019’da en çok merak edilen konular arasında yer alıyordu. Memur zammı da açıklanan verilerin ardından netleşmeye başladı. Peki emekli ve memurlara ne kadar zam yapılacak? İşte emekli ve memur zammı detayları…

TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekliye verilecek temmuz ayı zammı için enflasyon verileri bekleniyordu. Mayıs ayı açıklanan enflasyon verilerine göre memur ve emekliler, ek zam alacak. Ancak zam miktarının ne kadar olacağı haziran ayı enflasyon rakamlarına bağlı. Enflasyon, mayısta beklentilerin altında kalarak, Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 2,67, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise yüzde 0,95 oranında arttı. Enflasyondaki son durumla beraber yılbaşında yüzde 4 zam alan memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele, 1 puanlık enflasyon farkı zammının önü açıldı. Fakat enflasyon farkı zammı oranı, haziran ayı enflasyonu ile netleşecek. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da açıklanacak.

19-06/03/memur-emekli-ek-zammi-2019da-ne-kadar-olacak-memur-emekli-maasi-hesaplama-ek-zam-yolujpgg.jpg

MAYIS'TA ENFLASYON ARTTI

Enflasyon, Mayıs ayında yüzde 0,95 artarken, yıllık bazda yüzde 18,71 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,95, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,67 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 18,71, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 28,71 oldu. TÜFE, mayısta nisan ayına göre yüzde 0,95, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,71 artış kaydetti. Yİ-ÜFE de nisana göre yüzde 2,67, Mayıs 2018'e kıyasla da yüzde 28,71 arttı. TÜİK verilerine göre, mayıs ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 19,91, yurt içi üretici fiyatları yüzde 32,85 arttı. Geçen yılın aralık ayına göre de tüketici fiyatları yüzde 4,99, yurt içi üretici fiyatları yüzde 7,99 yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN