Menemen Belediyesi başkanvekili yine seçilemedi

Menemen Belediyesi başkanvekili yine seçilemedi

Menemen Belediyesi'ndeki başkanvekilliği kura çekimi CHP'li üyelerin toplantıya katılmaması nedeniyle yine yapılamadı.

CHP'li meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle Menemen Belediyesi başkanvekilliği kura çekimi yine yapılamadı.

Menemen Belediye başkanvekilliği kura çekimi yine yapılamadı. CHP'li meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle Belediye Meclisi'nde çoğunluk sağlanamazken, kura çekimi yarın saat 14.00'e ertelendi. Yarınki mecliste 4'te bir çoğunluk sağlanması, yani 8 üyenin katılması halinde kura gerçekleştirilecek. CHP'nin başkanvekili adayı Deniz Karakurt, "Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz. Mahkemenin nihai kararına göre hareket edeceğiz" dedi

8 ÜYEYLE KURA ÇEKİLECEK

İzmir Valiliği tarafından yapılması istenen Menemen Belediye başkanvekilliği kura çekimi, CHP'li üyelerin meclis toplantısına katılmaması üzerine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yarın saat 14.00'e ertelendi. Yarınki meclis toplantısında 4'te 1 çoğunluk, yani 8 üyenin katılması halinde kura çekimi gerçekleştirilecek. Menemen Belediye Meclisi'nde 15 CHP'li, 3 İYİ Partili, 10 AK Partili, 2 MHP'li ve 1 bağımsız üye bulunuyor. CHP'li meclis üyelerinden sadece Deniz Karakurt ile Mehmet Karabiniş'in katıldığı bugünkü meclis toplantısına başkanlık eden Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, "Meclis'te 15 üye olduğu için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Toplantı yarın saat 14.00'te 8 üye yeter sayısıyla gerçekleştirilecek" açıklamasını yaptı.

Meclis sonrası Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda açıklamalarda bulunan CHP adayı Deniz Karakurt hukuksuzluk vurgusu yaptı. Karakurt, "Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Kendi yanlarında getirdikleri toplarla yapılan kuraya önce tamam deyip, sonra dışarıdan aldıkları talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Hükümetin gücünü kullanarak baskı altında tutarak uygulanabilirliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Ara kararı, mahkemenin nihai kararı gibi bu konuda yetkisi bulunmayan vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bu güne kadar hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

"BU HUKUKSUZ İŞLEME İTİRAZ EDECEĞİZ"

Karakurt şöyle devam etti:

"Mücadelemizi bildikleri halde bize neredeydiniz diye soran Cumhur İttifakı üyeleri şu anda adalet yok ediliyor. Asıl siz neredesiniz? Seçim dışı yollarla belediyeyi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atar, Cumhurbaşkanlığı yetkisinde dersiniz. Dilediğiniz belediye kayyum atar, kendi yönetemedi dersiniz. Gözünüzün önünde kurayı inkar eden, dava sonucunu beklemeyen devletin valisine kura çektirirsiniz. Bizler buradayız, arkadaşlarımız burada. Mahkemenin kararını bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz. Menemenli’nin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu kurayı çekerseniz, Menemen’de hiç kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Gözü kara siyasi anlayışınız nedeniyle kurayı çektireceksiniz. Biz kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Menemen'de Serdar Aksoy'un tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Partili Aydın Pehlivan ile başkanvekilliği için yarışan CHP'li Deniz Karakurt, 4. tur oylamadaki eşitlik sonucu yapılan kuradan çıkan isim olmuştu. AK Partili Pehlivan'ın başvurusu sonrası İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almış, CHP de buna itiraz etmişti. Mahkemenin nihai kararı açıklanmadan İzmir Valiliği belediyeye resmi yazı göndererek kura çekiminin tekrarlanmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN