Menemen Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi

Menemen Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklandıktan sonra görevden alınmasının ardından Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı. Seçim sonucu CHP'li Meclis Üyesi Av. Deniz Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili oldu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından yeni başkan için Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı.

İzmir'de Menemen Belediyesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda tutuklandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'dan boşalan başkanlık makamı için seçim yapıldı. CHP - İYİ Parti Grubu, CHP'li Meclis Üyesi Av. Deniz Karakurt’u aday gösterdi. AK Parti-MHP Grubu ise AK Partili Aydın Pehlivan'ı aday gösterdi. 

BAŞKAN KURAYLA SEÇİLDİ

İlk tur oylamasında Karakurt 17 oy, Pehlivan 14 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim 2. tura kaldı. 2. turda Karakurt 16 oy, Pehlivan 15 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamaması sebebiyle seçim 3. tura kaldı. 3. turda iki aday 15-15 eşit oy aldı. 4. turda da eşit sonuç çıkınca seçim kuraya kaldı.

Kura sonucunda CHP'li Meclis Üyesi Av. Deniz Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili seçildi.

Menemen Belediyesi Meclisi’nde CHP, İYİ Parti, AK Parti, MHP’nin de üyelerinin bulunduğu 31 meclis üyesi bulunuyor. CHP’nin 16 meclis üyesi bulunurken, AK Parti'nin 10, İYİ Parti’nin 3 ve MHP’nin de 2 meclis üyesi bulunuyor. Bir üye ise bağımsız.

NE OLMUŞTU? 

Menemen Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk operasyonunda aralarında CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınarak tutuklanmış, 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN