'Zimmet'ten tutuklanan belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

'Zimmet'ten tutuklanan belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Son dakika haberi... 'Zimmet' suçlamasıyla tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri'nden yapılan açıklama şöyle:

"İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında; Bakanlığımız Mülkiye Başmüfettişlerince yürütülen soruşturmalar ile Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca “zimmet suçu” kapsamında yürütülen 2020/ 7447 sayılı soruşturmanın devam etmesi ve adı geçenin bu dosya kapsamında Menemen Sulh Ceza Hakimliğinin 2020/392 sorgu sayılı kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5389 sayılı Belediye Kanunun 47’nci maddesi gereğince İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak Bakanlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında CHP'ye gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu 16 Kasım'da Aksoy'u, oy birliğiyle 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. 

Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurdu.

İstifanın ardından Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik' iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı. 20 Kasım'da aralarında Aksoy'un da olduğu 27 şüpheli gözaltına alındı. Aksoy daha sonra tutuklandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN