Merkel Türkiye'ye yine yaptırım kartını gösterdi

Merkel Türkiye'ye yine yaptırım kartını gösterdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 10 Aralık'ta yapılacak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Türkiye'ye olası yaptırım konusunun gündeme geleceğini belirtti.

"İşler istediğimiz gibi gitmiyor" diyen Almanya Başbakanı Merkel, 10 Aralık’daki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye yaptırımın gündeme geleceğini söyledi.

Merkel AB ülkelerinin liderleriyle video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, aralık ayındaki zirve gündemine ilişkin, "10 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesinde Türkiye konusunu da görüşeceğiz bu konuda mutabık kaldık. O zamana kadar elbette gelişmelere bakmalı ve sonra bir karar vermeliyiz ancak bugünden bir şey söyleyemem. Söyleyebileceğim sadece meselelerin şu anda işlerin bizim istediğimiz gibi gitmediği." ifadelerini kullandı.

Olası yaptırımları tartışmadan önce gelecek birkaç haftaki gelişmeleri izlemek istediklerini belirten Merkel, "Türkiye konusunu 10 Aralık'taki zirvemizde masaya yatırmak için daha önce mutabık kalmıştık." şeklinde konuştu.

Almanya, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin ardından Türkiye ile Yunanistan arasında ara buluculuk girişiminde bulunmuştu.

Başbakan Angela Merkel'in kullandığı ihtiyatlı dilin aksine Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Türkiye’ye yönelik daha sert bir üslup kullandı.

"Zorlu tartışmanın" Türkiye'ye yaptırım anlamına mı geldiği sorulan Alman Bakan, "Elbette" şeklinde yanıtladı.

MACRON DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

macronerdogan.jpg
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde yapıcı bir tutum ortaya koymaması halinde aralık ayı başında Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini öne sürmüştü.

Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ekim ayında yapılan AB zirvesinin birinci gününde yaptığı açıklamada "Ankara'nın diyalog çağrımıza yapıcı yanıt vermemesi ve Yunanistan ile Kıbrıs'a yönelik tek taraflı adımlardan vazgeçmemesi halinde aralık ayı başında Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda mutabakat sağladık" demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN