Merkel'den AB-Türkiye açıklaması: Gelişme sağlanamadı

Merkel'den AB-Türkiye açıklaması: Gelişme sağlanamadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili yaptığı açıklamada " İlişkilerde yeterince gelişme sağlanamadı" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Türkiye ile ilişkilerde istenen gelişmenin yaşanamadığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Merkel, Avrupa Parlamentosu'na video konferans yoluyla bağlandığı açıklamalarda "Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde yeterince gelişme sağlanamadı" dedi. 

Avrupa Birliği de 10 Aralık'ta yapılacak zirve öncesi Oruç Reis'in Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgili yapılan açıklamada, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek." dedi. 

ERDOĞAN AB İÇİN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz haftalarda önce ekonomi ve hukuk alanında yeni reformlara başlayacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile ilgili de dikkat çeken mesajlar vermişti.

"Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" diyen Erdoğan AB'ye seslenmişti: "Avrupa Birliği'nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz."

Bu açıklamadan bir gün sonra Erdoğan, AB'ye çağrısını yinelemişti: "Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, kurumla siyaset yoluyla, diyalog, müzakere yoluyla çözülemeyecek sorunumuzun olmadığına inanıyoruz. Bunun için Avrupa Birliği'ne tam üyelikten mülteciler meselesine kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun, birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edelim çağrısında bulunuyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN