Merkel'den Trump'ın hesabının askıya alınmasıyla ilgili açıklama

Merkel'den Trump'ın hesabının askıya alınmasıyla ilgili  açıklama

ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesaplarının askıya alınmasıyla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert'den açıklama geldi. Seibert'e göre, Merkel olayı 'tartışmalı' buluyor.

Donald Trump'ın destekçileri tarafından Kongre Binasının basılmasından sonra ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı askıya alınmıştı. Konuyla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel'in değerlendirmesini aktaran Sözcü Steffen Seibert, durumun tartışmalı olduğunu söyledi. 

Siyasal iletişimin nefret, yalan ve şiddete teşvikle zehirlenmesini önlemek için sosyal medya operatörlerinin büyük sorumluluk taşıdığını kaydeden Seibert, ancak düşünce özgürlüğünün de temel bir hak olduğunu vurguladı.

Bu temel hakka sosyal medya yönetiminin kararına göre değil yasalar kapsamında müdahale edilebileceğini kaydeden Sözcü Seibert, “Bu açıdan bakıldığında, Başbakan Merkel ABD Başkanının hesaplarının kapatılmasının tartışmalı olduğunu düşünüyor” dedi.

Facebook şirketi, 6 Ocak'ta Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasının ertesi günü ABD Başkanının sosyal medya hesaplarını askıya almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN