Merkel'in yerine gelen isim belli oldu

Merkel'in yerine gelen isim belli oldu

Son dakika haberi... Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) genel başkanlığına Armin Laschet seçildi.

Son dakika haberine göre, Merkel’in yerine Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) genel başkanlığına seçilen Armin Laschet, 2017'den bu yana Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'nın (KRV) başbakanlık koltuğunda oturuyordu.

CDU’nun video konferans yoluyla yapılan kongresindeki genel seçimlerin ikinci turunda Armin Laschet ile Friedrich Merz yarıştı. Delegelerin 521'inin desteğini alan Laschet yeni CDU Başkanı seçilirken, rakibi Merz 466 delegenin oyunu alabildi.

Merkel'in aday olmadığı CDU başkanığı seçimlerine partinin dış politikaları sözcüsü Norbert Röttgen, KRV Başbakanı Armin Laschet ve Friedrich Merz adaylığını koymuştu. Röttgen ilk turda elenince ikinci turda Laschet ile Merz yarışmıştı.

ARMİN LASCHET

armin-laschet.jpg

Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’nın sevilen eyalet başbakanı, Şansölye Angela Merkel'in yakın bir müttefiki ve kampanyasında onun ılımlı seyrini sürdürme sözü vermiş biri.

59 yaşında eski bir gazeteci olan Laschet, Almanya'nın sınırlarını Suriye ve diğer ülkelerden yüzbinlerce göçmene açtığı 2015'teki mülteci krizi sırasında da Merkel'i desteklemişti.

Ancak Merkel'e olan yakınlığı, dindar Katolikler ve Avrupa'nın geleceği konusunda keskin bir politika belirleyememiş olması pan-Avrupacılar için bir sorun. Eleştirmenleri Laschet'in parti için herhangi bir net yol belirlemek konusunda başarısız olduğunu iddia ediyor.
1994'te Federal Meclis'e ve beş yıl sonra Avrupa Parlamentosu'na seçilen Laschet, 2017'den beri Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başbakanlığını yapıyor.

Euronews'in haberine göre, CDU'ya başkanlık etme yarışının erken favorisiydi, ancak eyaletteki Covid-19 pandemisini ele almasına yönelik eleştiriler desteğinin azalmasına neden oldu.

Bazı bakanlar başta olmak üzere CDU'nun birçok ağır topu yarışın ilerleyen aşamalarında Laschet'i desteklediklerini açıkladı.

Üç çocuk babası olan Lanchet'in var olan istikrarı sürdürecek en garanti, en az sürprizler taşıyan isim olduğu düşünülüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN