Merkel'den Türkiye-AB açıklaması: Sonuca ulaşamadık

Merkel'den Türkiye-AB açıklaması: Sonuca ulaşamadık

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği-Türkiye müzakerelerinde istenilen sonuca ulaşılamadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki müzakerelerde istenilen sonuca ulaşılamadığını söyled. 

Merkel, parlamentoda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını, ekonomi, Brexit gibi gündemlere değinen Merkel, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hakkında da konuştu.

Merkel, "Türkiye ile müzakerelerde istenilen sonuca ulaşılamadı" dedi. 

AB LİDERLERİ 11 ARALIK'TA TÜRKİYE GÜNDEMİYLE TOPLANACAK

Dışişleri bakanları toplantısından sonra gözler AB liderlerin 11 Aralık Perşembe günü yapacakları Türkiye gündemli zirveye çevrilecek. 

Avrupalı liderler son olarak 1-2 Ekim tarihlerinde Türkiye gündemiyle toplanmış, uzun saatler süren görüşmeler sonrasında Ankara’ya diyalog için fırsat verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda, Doğu Akdeniz’de gerilimi artıran adımlardan vazgeçmesi karşılığında Türkiye’ye “pozitif gündemli diyalog” süreci önerilmişti. Bunun için de 11 Aralık’a kadar Ankara’ya politikalarını gözden geçirmesi için süre tanınmış aksi takdirde yaptırımların gündeme gelebileceği açıklanmıştı. 

1-2 Ekim zirve kararlarında, "Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik hukuk dışı eylemlerin durdurulmasına yönelik yapıcı çabaların muhafaza edilmesi" koşuluyla, AB liderlerinin "Gümrük Birliği‘nin modernizasyonuna, ticaretin kolaylaştırılmasına, toplumlararası temasa, yüksek düzeyli diyaloğa, 2016 tarihli AB-Türkiye mutabakatı ile uyumlu göç konularında süren işbirliğine odaklanacak pozitif siyasi AB-Türkiye gündeminin başlatılması konusunda mutabık kaldığı" belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN