Son dakika! Reuters: AB liderleri Türkiye'ye yaptırım konusunda anlaştı

Son dakika! Reuters: AB liderleri Türkiye'ye yaptırım konusunda anlaştı

Son dakika haberi... AB liderleri, Türkiye'ye yaptırım konusunda anlaştı. Reuters'a sızdırılan taslak metinde, 'Türkiye ile ilişkilerde düzelme görülmezse, Mart ayındaki zirvede yeni adımlar atılacağı' belirtiliyor.

Son dakika haberi... AB Liderler Zirvesi'nde öncesinde yaptırımların ele alındığı taslak metin, Reuters'a sızdırıldı. 

Taslak metne göre, 'AB üyesi ülkelerin liderlerinin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri konusunda hedefli ek yaptırımlar hazırlanması' konusunda uzlaştı.

Metinde, 'Türkiye ile ilişkilerde düzelme görülmezse, Mart ayındaki zirvede yeni adımlar atılacağı' belirtiliyor.

ONAYLANIRSA YAPTIRIM GELİYOR

Reuters'a konuşan AB diplomatları, bahsi geçen hedefli yaptırımların Yunanistan'ı memnun etmediğini, taslak metin üzerinde müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Taslak, zirvede AB liderlerinin de onayını alırsa Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışması yapan şahıs ve şirketlere yaptırım uygulanacak.

ERDOĞAN: TÜRKİYE'Yİ ÇOK FAZLA DA IRGALAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, '10-11 Aralık'ta ya Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye bir yaptırım çıkarsa tavrınız ne olur. Zirve öncesi liderlere bir çağrınız olur mu?" sorusuna cevap verdi: 

"Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı, Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Biz, resmi olarak 1963'ten bu yana AB bize zaten sürekli yaptırım uyguluyor. Hiçbir zaman AB dürüst davranmamıştır. Hiçbir zaman AB verdiği sözün arkasında durmamıştır. Ama biz o günden bugüne hep sabrettik. Hala da sabrediyoruz. Şu anda atacakları adımlar, verecekleri kararlar nedir bunların hepsini göreceğiz ama samimi olan, dürüst olan liderler zaten bu sürece yönelik gayet dik duruyorlar ve Türkiye'ye karşı yapılacak bu tür yaklaşımlara da sıcak bakmıyorlar."

İLK SİNYALİ ALMANYA VERDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 19 Kasım'da Türkiye'ye Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini söylemişti.

Mass'ın açıklamasından bir gün sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel'den de benzer bir 'yaptırım' açıklaması gelmişti.

"İşler istediğimiz gibi gitmiyor" diyen Merkel, 10 Aralık'taki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye yaptırımın gündeme geleceğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN