AB dönem başkanlığını Portekiz'e devretti

AB dönem başkanlığını Portekiz'e devretti

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığının resmi olarak 1 Ocak'ta Almanya'dan Portekiz'e geçecek olmasına bir gün kala Almanya Başbakanı Angela Merkel görevini sanal ortamda Portekiz Başbakanı Antonio Costa'ya devretti.

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığının resmi olarak 1 Ocak'ta Almanya'dan Portekiz'e geçecek. Almanya Başbakanı Angela Merkel görevini sanal ortamda Portekiz Başbakanı Antonio Costa'ya devretti.

Portekiz Başbakanı Costa, kendisinin ve Merkel'in mesajlarını Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Merkel, altı aylık dönem başkanlığı süresince yaşadıkları "temel zorluğun yeni tip koronavirüs salgını" olduğunu vurguladı.

Costa da Merkel'e hitaben yaptığı açıklamada, "Çalışmalarınızın devamını getirmek ve görevi elinizden devralmak Portekiz için büyük bir sorumluluk ve gurur" ifadesini kullandı.

Costa, dönem başkanlığı süresince Portekiz'in, "AB'nin sosyal politikalarının gelişimi ve dünyaya açık stratejik özelliği üzerinde yoğunlaşacağını" söyledi.

AB dönem başkanlığını dördüncü kez üstlenecek olan Portekiz'in ana gündeminde aşılanma süreci ve salgının sosyoekonomik zararlarını telafi etmek için AB'nin aldığı kararların uygulanması olacak.

MERKEL'DEN UYUM ÇAĞRISI

Merkel, geleneksel yılbaşı konuşmasında koronavirüse karşı mücadelede sosyal uyum çağrısı yaptı.

Aşının yanı sıra koronavirüsten en etkili korunma biçiminin kurallara bağlı kalmak olduğunu söyleyen Merkel, "Bu salgını nasıl atlatacağımız bize bağlı" dedi.

Kovid-19 ile ilgili yanlış bilgiler paylaşıldığını belirten Almanya Başbakanı, "Komplo teorileri sadece yanlış ve tehlikeli değil, aynı zamanda bu insanlara karşı alaycı ve acımasız" dedi.

Alman haber ajansı DPA'nın metnini gördüğü konuşamada Merkel, Alman halkına sosyal mesafeye riayet ettikleri ve maske taktıkları için teşekkür etti

Yönetimdeki 16. yılına giren ve eylül ayındaki seçimlerden önce istifa edecek olan Merkel, "nefessiz bir yıl" dediği 2020'nin sonunda hayatını kaybedenler için yas tutmanın da önemli olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN