MetroPOLL'den aşı anketi: Yüzde 51.5 sıcak bakıyor

MetroPOLL'den aşı anketi: Yüzde 51.5 sıcak bakıyor

MetroPOLL Araştırma Şirketi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları ile ilgili bir anket düzenledi. Ankete katılanların 51.5'i Kovid-19 aşısını yaptıracağını söyledi.

Kovid-19 salgını için geliştirilen aşılar bazı ülkelerde uygulanmaya başlarken Çin'den gelen aşılar Türkiye'de henüz uygulamaya geçmedi. Bazı vatandaşlar aşı olacağını söylerken, bazıları da aşıya karşı çıkıyor. MetroPOLL'ün aşı anketine katılanların 51.5'i koronavirüs aşısını yaptıracağını söylerken, yüzde 48.5'i yaptırmayacağını beyan etti.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, katılımcılara "Koronavirüs aşısı geldiğinde yaptıracak mısınız?" sorusunun da yöneltildiği bir anket gerçekleştirdi. Katılımcıların yüzde 51.5'i bu soruya "Evet, yaptıracağım" yanıtını verirken, "Hayır, yaptırmayacağım" diyenlerin oranı yüzde 48.5 oldu.

Aşıyı yaptıracağını söyleyenlerin, destekledikleri siyasi partilere göre dağılımında ise şu sonuçlar çıktı:

AK Parti seçmeni: Yüzde 59.1

CHP seçmeni: Yüzde 37.2

İYİ Parti seçmeni: Yüzde 56.6

MHP seçmeni: Yüzde 57.6

HDP seçmeni: Yüzde 55.1

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN