Tek doz aşı ile yeterli antikor sağlandı

Tek doz aşı ile yeterli antikor sağlandı

Kovid-19'a karşı tek doz aşı yaptıran Doç. Dr. İlyas Yolbaş'ta yeterli düzeyde antikor oluştu. Tek doz uygulanan aşıdan 3 hafta sonra test yaptıran Yolbaş "Risk grubundaysanız Sağlık Bakanlığı önerileri dahilinde mutlaka aşı yaptırın. Kesinlikle vatandaşlar aşılara güvenmemezlik gibi durumlara girmesin. Kovid-19 kişilerde ciddi hasar bırakabiliyor" dedi.

Çin aşısının Türkiye'deki Faz-3 çalışmalarında gönüllü yer alan Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlyas Yolbaş, bir ay önce aşı yaptırdı.

Tek doz uygulanan aşıdan 3 hafta sonra test yaptıran Yolbaş'ta, koronavirüse karşı yeterli düzeyde antikor oluştuğu belirlendi.

"AŞIDAN HİÇ ENDİŞE DUYMADIM"

DÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yolbaş, gönüllü olarak bir ay önce aşı yaptırdığını, aşının ciddi bir yan etkisini görmediğini söyledi.

"Tek doz aşı yapıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra antikor testi yaptırdım ve yeterli düzeyde antikor oluşturduğunu gördük" diyen Yolbaş, aşıyı hiçbir endişe duymadan yaptırdığını aktardı.

"HERKESE YAPTIRMALARINI ÖNERİYORUM"

Bütün aşıların güvenli olduğunu dile getiren Yolbaş, şunları kaydetti:

"Risk grubundaysanız Sağlık Bakanlığı önerileri dahilinde mutlaka aşı yaptırın. Kesinlikle vatandaşlar aşılara güvenmemezlik gibi durumlara girmesin. Kovid-19 kişilerde ciddi hasar bırakabiliyor. Bazen kişiler ölebiliyor.

Bu nedenle risk almamak için herkese Kovid-19 aşısı yapmalarını öneriyorum. Sağlık Bakanlığımıza güveniyoruz, bu konuda herhangi bir sıkıntının olacağını da düşünmüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN