Prof. Dr. Murat Akova: Çin aşısının ara sonuçları 2 hafta sonra

Prof. Dr. Murat Akova: Çin aşısının ara sonuçları 2 hafta sonra

Türkiye'nin, Çin'den aldığı aşıların klinik deneylerinin koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Murat Akova, Reuters'a konuştu. Prof. Dr. Akova, Ocak ayı ortasında testlerde hedefledikleri rakamlara ulaşacaklarını ve denemelerin ara etkinlik analizi sonuçlarının açıklanacağını söyledi.

Çinli Sinovac şirketinin Kovid-19 aşısının etkinlik araştırmasını yapan Prof. Dr. Murat Akova, Ocak ayı ortasında testlerde hedefledikleri rakamlara ulaşacaklarını ve denemelerin ara etkinlik analizi sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

"OCAK ORTASINDA ULAŞACAĞIZ"

Reuters'ın sorularını cevaplayan Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Akova, ara sonuçları açıklamak için gönüllüler arasında 40 vaka tespit etmeleri gerektiğini belirterek "Şu anda halihazırda elimizdeki veriye güveniyoruz. Analizler devam ediyor. Şu ana kadarki gidişat Ocak ortasına kadar hedeflediğimiz sayılara ulaşacağımızı gösteriyor" dedi.

01-003.jpg

Prof. Dr. Akova, 5 Ocak itibarıyla ikinci dozu alıp üzerinden 14 gün geçmiş hasta sayısının 3 bini geçeceğini söyledi.

"GÖNÜLLÜ PATLAMASI OLDU"

Testlerdeki gönüllü sayısının başlangıçta çok yavaş arttığını ancak Kasım ayından sonra hızlandığını ifade eden Akova şunları kaydetti: "Ne zamanki hastalığın şiddeti arttı, toplumda aşı farkındalığı daha belirgin ortaya çıktı ve denemeleri 20 Kasım'da halka açtık o zaman gönüllü patlaması oldu. Günde 20 kişi aşılarken günde 300 kişi aşılar hale geldik."

TÜRKİYE ÇİN AŞILARINA KAVUŞTU

Türkiye, ilk aşılarına 30 Aralık sabahı kavuştu. Çin'den sipariş edilen koronavirüs aşısının ilk partisini taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapmıştı.

Twiter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da testler için tarih vermişti.

Koca "Aşılarımızı getiren uçak Esenboğa Havalimanımıza ulaştı. 14 gün sürecek testleri hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzda başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

02-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN