Mezarlığa 'kaçak elektrik' cezası

Mezarlığa 'kaçak elektrik' cezası

Çorum'da elektrik şirketi yetkilileri mezarlığa elektrik çekildiği için köye 2 bin 294 lira ceza kesti. Köy muhtarı Önder Göcen ise duruma itiraz ederek "Bize mezarlığa sayaç takılacağına dair bilgi verilseydi. Biz zaten yapardık" dedi.

Çorum’da bir köy mezarlığına kaçak elektrik kullanıldığı için 2 bin 294 lira ceza yazıldı. “Mezarlığa sayaç takılacağını bilsek, zaten takardık” diyen köy muhtarı Önder Göcen, itiraz dilekçelerinin de kabul edilmediğini ifade etti.

Olay Çorum’un Palabıyık köyünde yaşandı. Köy Muhtarı Önder Göcen, mezarlığa direk dikerek elektrik çekti. Bir süre sonra elektrik şirketi YEDAŞ, yaptığı denetimlerde izin alınmadan ve sayaç bağlanmadan elektrik çekildiği farkedince ceza uyguladı.

"MEZARLIĞA SAYAÇ TAKILACAĞINI BİLSEYDİK TAKARDIK"

Köy Muhtarı Göcen, mezarlığa neden elektrik çektiklerini şöyle anlattı:

“Pandemiden dolayı ölümlerin artmasıyla mezarlığa 6 tane elektrik direği diktik. Elimizle kazmakta zorlandığımız için hiltiyle kazıyoruz. 2 bin 300 lira kaçak ve 2 bin 525 lira da okuma bedeli cezası kesildi. Bize mezarlığa sayaç takılacağına dair bilgi verilseydi. Biz zaten yapardık. Mezarlıkta bir türbe ile aşevinde zaten elektrik var. Türbede 2 tane ampul var. Yağmur duasına çıktığımızda, kurban kestiğimizde oradan kullanıyoruz. Onun için YEDAŞ yetkilileri buraya gelir bakar burada priz var, ampul var. 2 bin 300 lira mezarlığa ceza keserler. Sayaç yok diye ceza kesiyor. 2 bin 525 lira da okuma bedeli cezası uyguluyor. İtiraz ettik, dilekçe verdik. Ama itirazımıza reddedildi. Bize mezarlığa sayaç takılacağına dair bilgi verilseydi. Biz zaten yapardık. Muhtarlığımız adına 4 tane abonelik var. Bir de burayı yapardık 5 tane olurdu.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN