Vicdanları sızlatan olay! Şehit annesine zamlı mezar

Vicdanları sızlatan olay! Şehit annesine zamlı mezar

Samsunlu şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi, vefat eden eşi ve kendisi için oğlunun yattığı mezarlıkta 2 kişilik yer almak istedi. Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından indirim talebine olumsuz dönülen şehit annesi, bir de zamla sarsıldı.

PKK tarafından 18 Nisan 1992 yılında Iğdır- Doğubeyazıt Karayolu’nda Astsubay İlhan Hamlı ile birlikte 3 arkadaşı sivil ve silahsızken şehit edildi. Astsubay Hamlı, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Anne Bedriye Hamlı ile baba Ahmet Hamlı şehitlerini her cuma mezarı başında andı. Fakat baba Hamlı, 2019 yılında vefat etti.  

Bunun üzerine 85 yaşındaki anne Bedriye Hamlı, oğlunun mezarının yer aldığı Asri Mezarlığı’nda eşi ve kendisi için 2 kişilik mezar yeri satın almak istedi. AK Partili Belediye, iki mezar için 15 bin TL fatura çıkarırken, Bedriye Hamlı, bu parayı daha sonra ödeyeceğini taahhüt ederek eşini toprağa verdi. 

Sözcü’de yer alan habere göre, Bedriye Hamlı ve diğer oğlu Ayhan Hamlı, 2 mezar için istenilen 15 bin TL’yi indirmek için belediye ile görüşme gerçekleştirdi. Fakat kendilerine olumsuz dönüldü. Koronavirüs kısıtlamaları da araya girince görüşmeler yarıda kaldı ve bu sıra da belediye de mezar yerlerine zam yaptı.

İndirim yapılmaması üzerinde anlaşılan miktarı ödemek için Mezarlıklar Müdürlüğüne giden Ayhan Hamlı’dan bu kez 20 bin TL istendi. Şehit kardeşi, bu parayı peşin olarak ödedi ve sosyal medya hesabı üzerinden faturayı paylaşarak yetkililere sitemde bulundu. 

ehit-mezar-yeri.jpg

“15 BİN TL İSTENDİ” 

Başından geçenleri anlatan Ahmet Hamlı, babasının 27 yıl şehit oğlunun acısıyla yaşadığını belirterek, “Geçen yıl babalar gününde 16 Haziran 2019’da şehit babası Ahmet Hamlı vefat etti. Oğlu ile aynı mezarlıkta defnedilmek istemişti. Annem o zaman kendisi içinde bir ayırttı. Babam ve annemin mezarları için o dönem bizden 15 bin lira istendi. O an bunu karşılayacak para elinde yoktu. Daha sonra ödemek üzere işlemler yapıldı. Sonra indirim yapılması için görüşmeler yapıldı” dedi.  

“İNDİRİM BEKLERKEN ZAM GELDİ” 

Hamlı, defin tarihinden 2 ay sonra mezar yeri ücretlerinin kişi başı 10 bin TL olduğunu söyleyerek,  “İndirim beklerken bu arada zam geldi. İndirim yapılır diye görüşmeler devam etti. Araya pandemi de girince süreç uzadı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesinin ve annemin 23 Temmuz 2020'de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının makamında indirim talebinde bulunması kimseyi harekete geçirmedi. Kimse yardımcı olmadı” diye konuştu. Ayhan Hamlı 24 Kasım 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile konu hakkında görüşmesine rağmen bir sonuç alamayınca 2 kişilik mezar için 20 bin lirayı ödediğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.  

İYİ PARTİLİ USTA: BEDEL 28 YIL ÖNCE ÖDENDİ 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta şehit ailesinden 20 bin lira mezar yeri ücreti almasına tepki göstererek, şunları söyledi: 

Bundan 28 yıl önce hain terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen, Samsun’un sembol şehidi İlhan Hamlı. Anne ve babası 28 yıl boyunca her gün mezarına gittiler. 

Devletten tek istedikleri oğullarının yanına gömülmekti. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı 20 bin lira almadan mezar yeri vermedi. O toprağın bedeli şehidimiz tarafından 28 yıl önce ödendi. 

Mustafa Demir kendine gel. Sen kim oluyorsun da; bu millet için, memleket için şehit düşen kahramanın ailesinden 2 metre toprak için 20 bin lira istiyorsun ve alıyorsun. O parayı iade edene kadar bu dünyada ben, ahirette aziz şehidimiz yakanı bırakmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN