Soylu'dan 'şehit aileleri' çıkışı: Ulaşamadık derlerse Allah beni çarpar

Soylu'dan 'şehit aileleri' çıkışı: Ulaşamadık derlerse Allah beni çarpar

İçişleri Bakanı Soylu, 'Şehit babasına devletin 121 lira maaş bağladığı' iddiası ile ilgili konuştu, dikkat çeken sözler sarf etti: İddialı bir söz söylüyorum, şehit aileleri 'Biz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ulaşamadık' derlerse Allah beni çarpar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

"GECE YARISI ALINMASI GİBİ BİR ŞEY YOK"

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un şikayet ettiği 80 yaşındaki bir kadının evine polis baskını yapıldığı" iddiasına cevap veren Soylu "Bu mesele dün arkadaşlarımız tarafından açıklandı. Evine tebligat gönderildi. Bu işte hepsiyle ilgili usul budur. Davet edildi ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliği'nde ifadesini verdi ve evine gitti. Polisin gidip kendini gece yarısı alması gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

"YAPMAYIN ALLAH'INIZI SEVERSENİZ"

Soylu, "Şehit babasına devletin 121 lira maaş bağladığı" iddiasıyla ilgili olarak da şehit polislerin ailelerine 6 bin 150 lira aylık bağlandığını belirtti.

'Sivil şehit' kavramının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti hükümetleri döneminde, Meclis'in iradesiyle çıktığını dile getiren Soylu, sivil şehitlere 1.467 lira ödendiğini kaydetti. Soylu, "Dul eş, anne, baba ve iki çocuk. 1.467 lira bütün bunlara bölünüyor. Başka bir şey mümkün değil, yine yanlış. Ben Çalışma Bakanlığı yaptım. Yapmayın Allah'ınızı severseniz. Bildiğim iş yani" ifadelerini kullandı.

01.jpg

"YAPTIĞIM İŞİ İBADET GİBİ GÖRÜRÜM"

Şehit ve gazilerin, başlarının tacı olduğunu vurgulayan Soylu "Yaptığım işi bir ibadet gibi görürüm. Biz şehit ailelerinin her sözünü yerine getirmek zorundayız ve getiriyoruz. Bunu herkes bilir. İddialı bir söz söylüyorum, şehit aileleri 'Biz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ulaşamadık.' derlerse Allah beni çarpar. Biz bu ölçeklerin çok dışında her işlerinin emrindeyiz ve elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRDİ

 

Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Aralık 2016'da Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden tıp öğrencisi Berkay Akbaş'ın annesi ve babasına kişi başı 121 lira 96 kuruş verildiğini açıklamıştı.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Kılıçdaroğlu'nun sözleri için "Terör eylemi sonucu şehit olan bir polis memurumuzun babasına 121,96 TL aylık bağlanması söz konusu değildir arkadaşlar. Nereden alıyorsunuz bu rakamları bilmiyorum" demişti.

"BU DA YALAN..."

Soylu "Bir vatandaşın, Kürtçe mevlit okuduğu için hapse atıldığı" iddiası hakkında konuştu, "Bu ülkede kimse Kürtçe mevlit okudu diye hapse atılmadı. Bu olay da bu değil zaten. Bu da yalan" dedi.

İçişleri Bakanı olarak Mardin'de, Suriye'den gelen bombayla ölen insanların mevlidine katıldığını hatırlatan Soylu "Orada Arapça mevlit de okundu, Kürtçe mevlit de okundu. Ben İçişleri Bakanı olarak dinledim. Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

"BURASI HUKUK DEVLETİ..."

"Garzan Mezarlığı'ndan 282 cenaze çıkarıldığı ve Kilyos'ta bir kaldırıma toplu şekilde defnedildiği" iddiasını da cevaplayan Soylu "Bir terör örgütü getirdi, 270'in üzerinde teröristi bir yere gömdü. Affedersiniz, siz cenazelerinizi böyle mi gömüyorsunuz? Adı, soyadı belli değil, bilmem nesi belli değil. Mahkeme karar verdi ve mahkemenin kararıyla her biri oradan alındı, Adli Tıp'a gönderildi.

16'sının kimliği belirlendi. Diğerleri de kimsesizler mezarlığına gönderildi. Burası bir hukuk devletidir. Biz mezarlara da ölülere de saygı gösteririz. Ölülere, mezarlara saygı göstermeyen sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN HDP'YE: NE OLDU DEMİRTAŞ'I AÇIĞA MI ALDINIZ?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN