Meclis'te 'haysiyetsizler' gerginliği!

Soylu'nun 'Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz' sözleri Meclis'i gerdi. Soylu'nun konuşmasını alkışlayarak protesto eden HDP'li milletvekilleri "20 milyon kere aynen iade ediyoruz size" diyerek tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler. Bu çocukların hesabını vereceksiniz, bu çocukların hesabını vereceksiniz" sözleri Meclis'te tansiyonu yükseltti. 

"PKK'NIN KÖLESİ OLMUŞSUNUZ..."

HDP'lilere sivil şehitlerin fotoğrafını gösteren Soylu "Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler. Bu çocukların hesabını vereceksiniz, bu çocukların hesabını vereceksiniz. Terörist onlar. Bunlar emekçi, hiç utanmıyorsunuz değil mi? İşçi bunlar, işçi. Alın teriyle para kazanmak isteyenler. PKK'nın kölesi olmuşsunuz" dedi.

CHP'Lİ ALTAY'A CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Soylu "Sayın Engin Altay, biraz önce burada bir cümle ettiniz, dediniz ki 'Siz HDP'yi kriminalize etmeyin'. HDP'yi biz kriminalize etmiyoruz, etmeyiz de zaten. HDP'yi kim kriminalize ediyor biliyor musunuz? Lütfen, bazen üstü örtülü, açık, beraber olduğunuz HDP'yi korumak için böyle bir söz söylemeyin. HDP'yi kriminalize eden PKK terör örgütünün kendisidir" diye konuştu.

HDP'DEN SOYLU'YA TEPKİ

Soylu'nun konuşmasını alkışlayarak protesto eden HDP'li milletvekilleri "20 milyon kere aynen iade ediyoruz size" diyerek tepki gösterdi. 

Söz alan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç "Biraz evvel burada bir şov izledik. Her sene İçişleri Bakanı buraya gelip, bu Meclis'te aynı şovu yapıyor. Bu şovu yapmasının nedeni iktidar içi mücadelesinin, bizlerin üzerinden sürdürerek mevzi kazanmaktır" dedi. 

"SİZ İSE KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPIYORSUNUZ"

"Haysiyetsiz" ifadesini iade ettiklerini belirten Oluç, şunları söyledi:

"HDP Grubu ve milletvekilleri 6,5 milyon seçmeni, aileleriyle beraber 20 milyon yakın insanı temsil etmektedirler. Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye demokrasi güçlerinin temsilcisidirler. İçişleri Bakanı Soylu, Kürt halkına ve Türkiye demokrasi güçlerine, bizim üzerimizden haysiyetsiz demiştir. 20 milyon kere aynen iade ediyoruz size. İkincisi biz hasiyet, onur hakikat, demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet, barış, özgürlük mücadelesi veriyoruz.

Siz ise Kürt düşmanlığı yapıyorsunuz, Kürt halkına hakaret ediyorsunuz. Burada her şeyden bahsettiniz, hukuk ve demokrasiden bir tek kelimeyle bahsetmediniz. Çünkü siz hukuka düşmansınız, demokrasiye düşmansınız. HDP adına bize ettiğiniz yaptığınız bütün hakaretleri aynen iade ediyoruz ve söylediğiniz hiçbir şeyi ciddiye almıyoruz."

SOYLU'DAN HDP'YE: NE OLDU DEMİRTAŞ'I AÇIĞA MI ALDINIZ?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN