Mike Pompeo'dan TürkAkım tehdidi: Projeden hemen çıkın

Mike Pompeo'dan TürkAkım tehdidi: Projeden hemen çıkın

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TürkAkım projesinde olan ülkeleri tehdit etti. Projenin Rusya'ya fayda sağladığı belirtilen açıklamada, "Projeden hemen çıkın ya da ortaya çıkacak riski göze alın" denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TürkAkım ve Rus doğalgazını Kuzey Avrupa ülkelerine taşıyan KuzeyAkım 2 projelerinde yer alan ülkelere “Projeden hemen çıkın ya da ortaya çıkacak riski göze alın” açıklamasında bulundu.

Rusya’ya fayda sağlayan kötü projelerde yer alındığını vurgulayan Pompeo, projelere destek veren katılımcıları uyardı.

"SONUÇLARI OLUR"

Bir an önce projelerden çekilme çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, çekilmeyenler için “Sonuçları olur” ifadelerini kullandı.

Türk Akımı ya da resmi adıyla TürkAkım, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktarılan doğalgaz boru hattı projesidir. Resmi açılışı Ocak ayında yapılan proje kapsamında Rusya’dan Avrupa’ya 1.3 milyar metreküp doğazgaz taşındı. Her bir hattı 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz kapasitesi bulunan TürkAkım’ın ilk hattı Türkiye’ye gaz akışı sağlarken, ikinci hat üzerinden Avrupa’ya gaz taşınıyor.

Pompeo’nun açıklamalarının ardından ABD tarafından projelere ortak olan şirketlere yaptırım uygulanabileceği iddiası gündeme geldi. Boru hattının işletmesini Türkiye adına BOTAŞ, Ruysa adına ise GazProm sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN