TürkAkım'dan Sırbistan'a gaz verilmeye başlandı

TürkAkım'dan Sırbistan'a gaz verilmeye başlandı

Rusya, TürkAkım boru hattının yeni bir rotası üzerinden Bosna ve Sırbistan'a doğal gaz verilmeye başlandığını söyledi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Rusya’nın enerji devi Gazprom yetkilileri, TürkAkım boru hattının yeni bir rotası üzerinden Bosna ve Sırbistan’a doğal gaz sağlamaya başladıklarını duyurdu.

Gazprom, gaz ihracatını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye ve devamında Bulgaristan’a ulaşan yeni bir rota üzerinden Sırbistan ve Bosna’ya ulaştırmaya başladı. Daha önce Rusya, doğal gazı Ukrayna ve Macaristan üzerinden Sırbistan’a ulaştırıyordu.

6 ÜLKE HATTAN YARARLANIYOR

Gazprom CEO’su Alexei Miller, Bosna ve Sırbistan’la birlikte toplam altı Avrupa ülkesinin TürkAkım boru hattı üzerinden Rusya’nın doğalgazından yararlandığını söyledi. TürkAkım güzergahı üzerinden doğal gaz sağlanan diğer ülkeler: Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Makedonya ve Romanya.

Türkiye ve Rusya, TürkAkım projesini Ocak 2020’de resmen başlatmıştı. Rusya doğal gazını, bu proje sayesinde Ukrayna yolunu baypas ederek, Türkiye üzerinden Güney Avrupa’ya taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN