Mısır'dan yeni açıklama: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz

Mısır'dan yeni açıklama: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türkiye'nin son dönemdeki açıklamaları ve jestlerinin takdir edildiğini söyledi ve ekledi: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ile ilgili yerel bir televizyona konuştu.

Siyasi göstergeler aşamasından, ilişkilerin çerçevesini belirleyen siyasi açılım aşamasına geçilmesine önem verildiğini belirten Şukri, Çavuşoğlu ile Ramazan ayının gelişi münasebetiyle tebrikleşme kapsamında bir görüşme yaptıklarını söyledi. 

"MISIR DİYALOG İÇİN İSTEKLİ"

Şukri, görüşmenin "Türkiye'nin Mısır'ın önemiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve verdiği sinyaller üzerine gerçekleştiğini" kaydetti.

"Mısır, her iki tarafın da faydasına olacak bir diyalog ve çıkarlara zarar verilmeden uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurulmasında istekli" diyen Şukri, gerekli zemin oluştuğu zaman bunların siyasi görüşmeler şeklinde yapılmasına da önem verdiklerine işaret etti.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Nisan'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

Böylece 2013 yılından bu yana diplomatik ilişkilerin maslahatgüzar seviyesinde ilerlediği Türkiye ile Mısır arasında üst düzey temas gerçekleşmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN