Son dakika! Türkiye ile Mısır'dan üst düzey temas

Son dakika! Türkiye ile Mısır'dan üst düzey temas

2013 yılından bu yana diplomatik ilişkilerin maslahatgüzar seviyesinde ilerlediği Türkiye ile Mısır arasında üst düzey temas gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile görüştü.

Arap medyasında çıkan 'Kahire, Türkiye ile ilişkileri normalleştirme görüşmelerini askıya aldı' haberlerinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile Ramazan ayını tebrik amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

El Arabiya'nın özel haberinde Kahire'nin normalleşme görüşmelerini geçici olarak askıya aldığı öne sürülmüştü.

Bakan Çavuşoğlu, geçen mart ayında yaptığı açıklamada, Türkiye ile Mısır arasında hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temasların olduğunu, diplomatik düzeyde temasların da başladığını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin Muhammed Mursi'yi 2013'te darbeyle devirmesine Türkiye sert tepki gösterdiği için son 8 yıldır Ankara-Kahire hattında diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde ilerliyordu.

İkili ilişkilerin yumuşayabileceğine ilişkin ilk sinyaller ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile Mısır istihbarat servisleri arasında görüşmeler olduğunu geçen yıl duyurmasıyla gelmişti. Sonrasında taraflar dışişleri bakanları düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN